Не на дрогата!

Начало на кампанията: 04.11.2020

Кампанията набира средства за ремонт на сградата, която ще служи за "Дневен център за непълнолетни лица с проблемно поведение и/ или зависимост към ПАВ".

Не на дрогата!
11 879 лв. дарени остават Виж детайли
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни sms и абонаменти. За абонати на Telenor, VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или PayPal.
 • bank-icon Направи банков превод
  BG06UBBS 80 0210 2607 2940 Oснование на превода: Дарение за DMS OTVORI

За кампанията

Православният център за духовно обгрижване на наркозависими осъществява 24-часова програма за психо-социална рехабилитация на хора с зависимости. Терапевтичната общност съществува от 2004 г., а Сдружение „ Отвори очи“ действа от 2009 г.

Действащата Програма за рехабилитация и ресоциализация на зависими е за лица над 18 г. от резидентен тип. Рехабилитационните програми, като тази на „Отвори очи“, които имат разрешение за работа от Националния център по обществено здраве и анализи, са общо 6 на брой в България.

Терапевтична общност е модел на работа, който се е доказал като успешен при зависими. Всички такива общности сме НПО-та и се издържаме от дарения или такси.

Получаваме финансиране от държавата по Стратегията за психично здраве, но само за 3 до 5 места, не за цялата програма, която в повечето случаи е 9-12 месеца, а финансирането е за  5 месеца. Въпреки това, когато сме инвестирали труд и надежди, не оставяме човека на улицата, а даваме възможност зависимите да изкарат програмата до край.

Целта

Ремонт на сграда, в която ще заработи „Програма за рехабилитация на лица под 18 г., които имат проблемно поведение и/или зависимост към психоактивни вещества“.

Програмата ще е тип „дневен център“, за който се отпускат също няколко места годишно от Стратегията за психично здраве. Сградата може да събере две групи от по 10 човека.

Благодарим за всяко дарение!

Да помогнеш е лесно

 • лева
  За успешния край Бъди първият изпратил!