Не на дрогата!

Начало на кампанията: 04.11.2020

Кампанията набира средства за ремонт на сградата, която ще служи за "Дневен център за непълнолетни лица с проблемно поведение и/ или зависимост към ПАВ".

Не на дрогата!
12 814 лв. дарени остават Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни SMS и абонаменти. За абонати на Yettel., VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или IRIS Solutions.
 • bank-icon Направи превод
  Български дарителски форум BG06UBBS80021026072940 Oснование: DMS OTVORI

За кампанията

Православният център за духовно обгрижване на наркозависими осъществява 24-часова програма за психо-социална рехабилитация на хора с зависимости. Терапевтичната общност съществува от 2004 г., а Сдружение „ Отвори очи“ действа от 2009 г.

Действащата Програма за рехабилитация и ресоциализация на зависими е за лица над 18 г. от резидентен тип. Рехабилитационните програми, като тази на „Отвори очи“, които имат разрешение за работа от Националния център по обществено здраве и анализи, са общо 6 на брой в България.

Терапевтична общност е модел на работа, който се е доказал като успешен при зависими. Всички такива общности сме НПО-та и се издържаме от дарения или такси.

Получаваме финансиране от държавата по Стратегията за психично здраве, но само за 3 до 5 места, не за цялата програма, която в повечето случаи е 9-12 месеца, а финансирането е за  5 месеца. Въпреки това, когато сме инвестирали труд и надежди, не оставяме човека на улицата, а даваме възможност зависимите да изкарат програмата до край.

letter Благодарение на средства събрани от кампанията успяхме да направим ремонт на сградата. Община Варна отпуснаха средства за обзавеждането. Останаха дребни довършителни дейности, климатици и мултимедия необходими за Програмата. Ще сме благодарни на всяка помощ, за да заработи единствения по рода си център за терапия и рехабилитация на непълнолетни лица "Св. Стилиян".

Целта

Ремонт на сграда, в която ще заработи „Програма за рехабилитация на лица под 18 г., които имат проблемно поведение и/или зависимост към психоактивни вещества“.

Програмата ще е тип „дневен център“, за който се отпускат също няколко места годишно от Стратегията за психично здраве. Сградата може да събере две групи от по 10 човека.

Сумата, която остава за набиране, възлиза на 11 800 лв.

Благодарим за всяко дарение!

Да помогнеш е лесно

 • лева
  За успешния край Бъди първият изпратил!