Заедно за Делян!

Делян Митрев Пловдив
Начало на кампанията: 15.10.2020

Дидо живее изцяло на парентерално хранене – иновативен метод за поддържане живот на такива болни - специализирани лекарствени разтвори, съдържащи храна, хидратиращи компоненти, витамини, макро и микро- елементи - се вливат венозно чрез абокат, минаващ през голяма вена и се подават директно в предсърдиетo. Всички тези лекарства, както и медицинските технически средства за прилагането им и консумативите, са от внос.

Заедно за Делян!
47 757 лв. дарени остават Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
  • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
    Дари чрез еднократни SMS и абонаменти. За абонати на Yettel., VIVACOM и A1.
  • computer-icon Дари онлайн още сега!
    С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или IRIS Solutions.
  • bank-icon Направи превод
    Български дарителски форум BG06UBBS80021026072940 Oснование: DMS DIDO

За кампанията

През юни 2019 год. Делян получава остра масивна тромбоза на мезентериалните вени (“инфаркт” на червата). Извършена му е операция по спешност, при която е отстранено цялото тънко черво и част от дебелото. В резултат на това Делян не може да усвоява храна през устата, а само чрез парентерално хранене и той е на системи почти по 24 часа на ден.

Дидо живее изцяло на парентерално хранене – иновативен метод за поддържане живот на такива болни – специализирани лекарствени разтвори, съдържащи храна, хидратиращи компоненти, витамини, макро и микро- елементи – се вливат венозно чрез абокат, минаващ през голяма вена и се подават директно в предсърдиетo.

Всички тези лекарства, както и медицинските технически средства за прилагането им и консумативите, са от внос.

За текущо поддържане на живота на Делян към настоящия момент, НЗОК поема лечението в УМБАЛ „Стоян Киркович“, Стара Загора, чрез прилагане на АПр.33.2. Получават се медикаменти и консумативи, които се прилагат само в болницата – това са 2/3 част от стойността на цялото лечение.

Голяма част от останалите не са включени в позитивния лекарствен списък, не се поемат от НЗОК и се осигуряват от пациента – закупуват се на свободния аптечен пазар.

Към днешна дата стойността им е около 920 лв. на месец, 11040 лв. на година – това се сериозни и постоянни разходи за поддържка на живота на Делян.

letter Делян е вписан в листа за трансплантация на тънки черва в България, но такива не се извършват у нас, затова е в очакване трансплантацията да се извърши в болница Аденбруукс, Кеймбридж, Великобритания.

Целта

Кампанията събира средства за закупуване на неосигурените лекарства, медицински материали и консумативи за текущо поддържане живота на Делян. Необходими около 920 лв. на месец. За година – 11 040 лв.

Необходими са и средства за предстоящо лечение, трансплантация в чужбина – за транспорт и престой, в очакване за трансплантация.

 

Да помогнеш е лесно

  • лева
    Всичко ще бъде наред Бъди първият изпратил!