Сдружение „Аутизъм Днес“ започва дарителска кампания за изграждане на АВА Център за деца с аутизъм в Бургас
DMS AUTISM

Сдружение „Аутизъм Днес“ започва дарителска кампания за изграждане на АВА Център за деца с аутизъм в Бургас

Сподели

През септември 2015-та година сдружение „Аутизъм Днес“, след провеждане на дарителска кампания, създаде първия АВА Център по приложен поведенчески анализ за деца с аутизъм и комплексна терапия в България.

Сградата на центъра е предоставена от Столична община. Специалистите от сдружението полагат огромен труд и разчитат за ремонта на сградата и обучението на персонал предимно на дарения.

В момента АБА Център – София (Горубляне) предлага висококачествена терапия за деца с аутизъм в България. Това е мястото, където родителите и децата получават шанс и надежда.

През октомври 2018 година, отново след провеждане  на дарителска кампания,  сдружението откри Център за деца с аутизъм и комплексна терапия в град Плевен, в предоставена от община Плевен сграда. Отново с помощта на дарители те създават условия и възможности за децата с разстройство от аутистичния спектър и в Северна България.

През октомври 2019 година, сдружение „Аутизъм Днес“, водено от търсенето и потребностите на децата и техните семейства, откри и втори АВА Център по приложен поведенчески анализ в гр. София – Студентски град.

През 2020 година сдружението отново разчита на помощ от нас – дарителите. За откриването на следващия АВА център за деца с аутизъм – този в Бургас – отново са нужни средства.

През ноември миналата година, Община Бургас предостави сграда на сдружението, която е в изключително лошо състояние и се нуждае от ремонт. За него са необходими 65 000 лева, а сдружението доказа през годините, че каузата „Аутизъм“ е негова мисия, затова  и DMS отново застава зад дарителската им кампания:

Можете да подпомогнете изграждането на центъра чрез SMS с текст AUTISM НА 17 777

или с онлайн дарение на дарителската страница на сдружението на сайта на DMS https://dmsbg.com/5316/dms-autism/