Надежда за Станимир!

Начало на кампанията: 09.09.2020

Детето трябва да премине през финална операция за премахване на поставени импланти при предходна оперативна интервенция във Виена. Имплантите трябва да бъдат извадени най-късно през септември. НЗОК отказва да покрие наложителната операция, въпреки че е покрила разходите за основната операция във Виена.

Надежда за Станимир!
4 025 лв. дарени остават Виж детайли
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни sms и абонаменти. За абонати на Telenor, VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или PayPal.
 • bank-icon Направи банков превод
  BG06UBBS 80 0210 2607 2940 Oснование на превода: Дарение за DMS STANIMIR

За кампанията

Станимир се ражда в депресивно състояние с асфиксия, в резултат на което развива детска церебрална парализа – квадрипирамиден синдром. Детето е претърпяло 14 ортопедични операции в България, но те не водят до подобрение, а някои дори влошават състоянието му.

През февруари 2019 год. родителите завеждат Станимир в Детска болница Шпайзинг – Виена, където специалистите установяват неврогенна луксация на дясна тазобедрена става, неврогенно изкривяване на ходилото, кокса валга отляво и препоръчват сложна операция, която не може да се извърши в България. Родителите подават заявление във фонда за лечение на деца за заплащане на лечението.

Първоначално получават отказ, но след обжалване и становища на трима експерти, че операцията не може да се извърши в България, средствата са отпуснати и Станимир е опериран.

На контролен преглед в края на 2019 год. австрийските специалисти отчитат, че операцията е успешна и преценяват, че е възможно да бъдат махнати вложените при операцията импланти на тазобедрените стави.

letter Родителите подават отново заявление за финансиране на тази последна операция, вече в НЗОК, в звеното, което замени фонда за лечение на деца. Получават отказ, въпреки че става въпрос за продължаващо лечение.

Целта

Стойността на операцията е 7 490 евро, които родителите не могат да осигурят сами.

Да помогнеш е лесно

 • лева
  Всичко ще бъде наред Бъди първият изпратил!