Нека Ива е като всяко друго дете!
DMS IVA

Нека Ива е като всяко друго дете!

Кампанията на Ива Тончева приключи, родителите й ни уведомиха, че са събрали необходимата сума.

Благодарим на всички дарители за подкрепата! <3

Сподели

Заедно събрахме 6 558 лв.

Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
1241 4 0 722 лв. 487 лв. 4100 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 0 от 2 лв.0 от 5 лв.

За кампанията

Ива се ражда недоносена, в резултат на което развива детска церебрална парализа (ДЦП) – детска хемиплегия, средна степен. Провежда й се ежедневна рехабилитация. Ива може да ходи, но походката й е нестабилна, има хипертонус на ръцете и краката.

Родителите на Ива са проучили, че в САЩ се извършва процедура, при която се прекъсват част от нервните окончания и това облекчава спастиката в късна възраст. Най-известният хирург на процедурата дорзална ризотомия е д-р Парк от Детска болница „Сейнт Луис” САЩ.

Становището на д-р Парк е, че Ива е много подходящ кандидат за тази хирургична интервенция. Според него, след операцията детето ще има подобрения в спастиката, позите в седнало и изправено положение и ще ходи с по-добър баланс.

Родителите са подали още през февруари 2020 год. в НЗОК заявление за финансиране на процедурата, но до този момент нямат отговор, а датата за прием на Ива в американската болница е  определена за февруари 2021 год.

letter Стойността на лечението е 46 245 USD. Тази сума не включва разходи за транспорт и престой.