Първата бездомна котка е била домашна! Дарете, за да я върнем у дома!

Начало на кампанията: 11.08.2020

Сдружението е създадено през 2002 г. в гр. Добрич, където отваря врати първият ни хуманен приют за кучета, както и първият такъв в България. След това наши хуманни приюти биват отворени в Шумен и Русе, в края на 2003 г. и накрая в София през 2006 г. Седалището на Сдружението е преместено в Русе през 2014 г.

Първата бездомна котка е била домашна! Дарете, за да я върнем у дома!
Кампанията се нуждае от 3 000 лв. месечно
Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
  • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
    Дари чрез еднократни SMS и абонаменти. За абонати на Yettel., VIVACOM и A1.
  • computer-icon Дари онлайн още сега!
    С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или IRIS Solutions.
  • bank-icon Направи превод
    Български дарителски форум BG06UBBS80021026072940 Oснование: DMS KOTKITE

За нас

Дейността си разделяме условно на два периода – първият е от 2003г. до 2012г. , в който основно се грижехме за намиране на домове на бездомни кучета и котки чрез приюта ни, а кастрационната дейност беше част от това.

В началото на 2012г. бяхме уведомени, че договорът ни за наем  на приюта няма да бъде подновен и самостоятелно, без никаква подкрепа от българска страна, организирахме масова спасителна кампания за настанените при нас животни.

За шест месеца успяхме да изведем и настаним в германски приюти, приемни семейства и домове общо 333 от нашите питомци и на края на годината затворихме приют Русе. Ние бяхме първите в България успели да изведат успешно такава мащабна спасителна кампания.

Вторият период е от 2013г. до днес. Със затварянето на приюта едновременно закупихме собствена сграда и прилежащ терен и регистрирахме първия междуобластен кастрационен център за бездомни кучета и котки с основна дейност – професионална и масова кастрация на бездомни животни.

От 2013г. до 2019г. и понастоящем Сдружението работи по програми за кастрация и намаляване на популацията от бездомни кучета на територията на областите Русе, Разград, Силистра, Велико Търново или общо в двадесет и една общини.

Ползваме се с доверие и висока оценка от партньорите ни, за което разполагаме с референтни писма. Общините, с които работим покриват една трета от разходите ни по дейностите по залавяне и обработка на бездомните кучета.

От 2003г. до края на 2019г. Сдружението е кастрирало общо 19158 бездомни кучета и котки /котките се кастрират изцяло за сметка на организацията/. От тях само през 2019г. година Сдружението е кастрирало, ваксинирало и обезпаразитило общо 2240 кучета и котки в кастрационния си център в Русе.

За периода от 2003г. до 2012г. чрез Сдружението са осиновени в страната и чужбина общо 1200 животни, от 2013г. до 2019г. чрез нас са осиновени в страната и чужбина общо 1122 животни.

letter От 2013 г. до 2019 г. и понастоящем ежегодно в клиниката на Сдружението се лекуват средно по 1100 пациента, като за част от тях поемаме разходите за сложни и скъпи операции в специализирани клиники.

Защо го правим?

Нашето желание е да направим бездомните котки отново домашни като организираме масови кастрационни кампании в големи и малки населени места за овладяване увеличаващата се популация. Междувременно увеличаваме информираността на хората по проблемите на бездомните котки и стимулираме към кастрация, осиновяване и не-изхвърляне на улицата.

Средствата от тази кампания ще се използват за кастрация на бездомни котки.

Прогнозираме и са надяваме да успяваме да съберем поне 3000 лв месечно, които са достатъчни за частично покриване на разходите по кастрациите. Имаме нужда от безсрочна кампания за регулярно финансиране на мерките по намаляване на популацията на бездомните котки, тъй като еднократните кампании са напълно безрезултатни.

Благодарим за всяко дарение!

 

 

Да помогнеш е лесно

  • лева
    За успешния край Бъди първият изпратил!