Да представим характера вътре, разбираемо за децата отвън!

Проект "Характер.бг" Сдружение "Общност Каузи и Начинания"
Начало на кампанията: 23.07.2020

С тази кампания "Характер.бг" подпомагаме родителите и учителите в България да изграждат знания, умения и поведение за характер вкъщи и в началното училище с образователни материали за деца, превръщащи характера от нещо невидимо в нещо видимо, от нещо абстрактно в нещо конкретно и от теория в практика.

Да представим характера вътре, разбираемо за децата отвън!
42 лв. дарени остават Виж детайли
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни sms и абонаменти. За абонати на Telenor, VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или PayPal.
 • bank-icon Направи банков превод
  BG06UBBS 80 0210 2607 2940 Oснование на превода: Дарение за DMS HARAKTER

За кампанията

Родители, учители и общество искаме децата в България да бъдат едновременно умни и добри в училище и в живота. Ще ни се да знаят и умеят да ползват цифрите по математика, буквите по български език и правилата за движение по пътищата. Но ни се ще и да бъдат упорити в поведението си – да довършват започнатото и да опитват отново след грешка или провал, да бъдат любопитни и благодарни, нали?

В началното училище има разнообразие от образователни материали за деца, с които родители и учители да представят нагледно знанията за света по учебните предмети. Но, уви, има ли с какво да представяме така нагледно и също толкова важните силни страни на характера, които да помагат на децата да узнават и разбират кои са те самите и какво носят в себе си като супер сили за развитие и успех?

Ние, Характер.бг, вярваме, че уменията и поведението за характер са в основата на резултатите, успеха и щастието на децата в училище и в живота.

Затова със своите ментори за характер доброволно провеждаме работилници за характер за ученици от 1 до 4 клас, позитивни преживявания за деца, семинари и обучения за родители и учители, методическа подкрепа по позитивно образование и образование за развитие на характера за училища, и тематични събития.

С все по-голямата динамика и непредсказуемост в живота на децата, включително и с Covid-19 сега, те трябва да преценяват още по-добре всяка ситуация и всяко свое поведение, да се адаптират още по-гъвкаво към новата реалност, да учат още по-бързо, да си помагат повече, да поддържат надежда и оптимизъм за по-доброто бъдеще, да бъдат още по-жилави, да се справят със стреса и тревожността.

В тези времена, когато работата и контактът на живо между нашите ментори за характер и учениците, учителите и родителите в страната стават все по-ограничени, образователните ресурси по характер за деца са възможност Характер.бг да помагаме вкъщи и в училище от разстояние.

letter Ние, Характер.бг, вярваме, че уменията и поведението за характер са в основата на резултатите, успеха и щастието на децата в училище и в живота.

Целта

С кампанията набираме средства за проектиране, изработка, печат и разпространение на учебни материали, постери, стикери и творчески пана, с които учениците в началния курс на обучение да могат да виждат, упражняват, преживяват и развиват отвън най-доброто вътре в себе си.

Текущо имаме нужда от 5 000 лева за 5 учебни материала за изграждане на език и речник за характер в 1 000 ученици от 1 до 4 клас, с които да представим по интересен и достъпен за учениците начин същността на техни силни страни на характера като творчеството, надеждата и добротата!

Да помагаме заедно!

Да помогнеш е лесно

 • лева
  За успешния край Бъди първият изпратил!