Подкрепи Барс – най-добрия приятел на птиците!
DMS POLET

Подкрепи Барс – най-добрия приятел на птиците!

Кампанията за Барс приключи. Скоро ще обявим нова кампания на Българско дружество за защита на птиците. Благодарим за подкрепата!

Сподели

Заедно събрахме 3 272 лв.

Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
1981 230 26 330 лв. 220 лв. 151 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 24 от 2 лв.1 от 5 лв.

За кампанията

Те изпълняват важна мисия –предпазват природата и нас от най-голямата заплаха за дивия свят – незаконното използване на отрови и отровни примамки.

Постиженията на Барс и Ники

В България няма нито едно друго куче, което да може да прави това, което прави Барс. Няма и друг обучен водач на такова куче, изградил неразривната и жизнено важна в опасни ситуации връзка с него.

Вече четири години Барс и Ники са част от екипа на  Българското дружество за защита на птиците. Досега двамата са направили повече от 100 патрула и активни претърсвания във важни за световно застрашени видове птици места.

Барс и Ники се отзовават на мига при всички най-тежки инциденти с отровени диви и домашни животни през последните години.

Незаконното използване на отрови и поставяне на отровни примамки срещу наземни хищници нанася непоправими щети, особено върху хищните птици, сред които световно застрашени видове като египетския лешояд и царския орел.

До какво води използването на отрови

През юни тази година заради отрови загина цяло семейство египетски лешояди в Източните Родопи. През септември 2019 г. в района на Своге бяха отровени осем белоглави лешояда и един скален орел.

През март 2017 г. в Кресненското дефиле са отровени над 30 белоглави лешояда, с което почти изцяло бе унищожена наскоро обособилата се в района, в резултат на програма за възстановяване, колония на вида.

letter Борбата с отровите в природата е мисията на Ники и Барс! Благодарим на всеки, който застава редом до тях и подкрепя пазителите на дивия свят!