Подкрепете деца и техните семейства, за да останат ЗАЕДНО!

Хиляди деца и техните семейства, засегнати от кризата с COVID-19 в страната имат нужда от подкрепа – материална и социална, за да се гарантира задоволяването на най-сериозните нужди на семействата. Вие можете да помогнете, за да запазим семействата ЗАЕДНО!

Подкрепете деца и техните семейства, за да останат ЗАЕДНО!
1 480 лв. дарени остават Виж детайли
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни sms и абонаменти. За абонати на Telenor, VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или PayPal.
 • bank-icon Направи банков превод
  BG06UBBS 80 0210 2607 2940 Oснование на превода: Дарение за DMS IRIS

За кампанията

Пандемията от COVID-19 постави сериозни предизвикателства пред България първо в областта на здравеопазването, а след това пред икономиката. Хиляди български граждани останаха без работа, регистрирани в бюрата по труда.

Броят на хората в неплатен отпуск и такива, които са били самоосигуряващи се или пък са собственици на микро бизнеси в затруднено положение, също е значим.

В допълнение към съществуващия и преди пандемията висок ръст на бедност, сравнен с останалите страни, членки на Европейския Съюз,  кризата постави големи групи от деца и техните родители в тежки условия за живот. Тези семейства имат нужда от помощ, за да преодолееят кризисната ситуация в живота си.

Програма „ИРИС“ ще подкрепя такива семейства и цели намаляване риска от раздяла на деца и родители, като осигурява средства за покриване на основните им нужди.

Програмата ще финансира граждански организации и граждански групи, които предоставят помощ на нуждаещите се семейства в цялата страна.

Правим го, защото тези организации познават семействата, знаят проблемите и нуждите и са на местата, където живеят семействата в нужда. Вече имаме осигурен финансов ресурс, но ние знаем, че нуждата е много по-сериозна и ще съществува още дълго. Надяваме се с ваша помощ за успеем да съберем още средства!

Програма „Ирис“  е създаден по идея и инициатива на Български дарителски форум, Национална мрежа на децата и Фондация „Работилница за граждански инициативи“. Програмата се управлява от Фондация „Работилница за граждански инициативи“.

letter Избрахме ИРИС за име на нашата програма, защото ИРИСЪТ символизира вяра, надежда, обновление, все неща, от които се нуждаем в борбата с кризата с COVID-19.

Целта

Вашето дарение ще донесе надежда на нуждаещо се семейство!

Заедно можем да подкрепим задоволяването на непосредствени основни нужди на уязвимите семейства, включително доставка на храна, адаптирани детски храни, детски пелени, медицински консумативи, медикаменти и специфични услуги, включително образователни, здравни грижи и подкрепа за лицата под карантина, финансова подкрепа за родители, които са загубили работата си и оттам и месечния си доход.

Събираме средства от хора за хора! За да запазим семействата ЗАЕДНО!

Да помогнеш е лесно

 • лева
  За успешния край Бъди първият изпратил!