Помощ за Марио!

Начало на кампанията: 28.05.2020

Марио е с тежко увреждане от раждането си. Кампанията набира средства за да му осигури лечение в Турция, което да му помогне да има по-добър живот.

Помощ за Марио!
44 083 лв. дарени остават Виж детайли
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни sms и абонаменти. За абонати на Telenor, VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или PayPal.
 • bank-icon Направи банков превод
  BG06UBBS 80 0210 2607 2940 Oснование на превода: Дарение за DMS MARIO

За кампанията

Марио е роден с тежка асфикция и престоява в кувьоз 25 дни. Развива гърчов синдром и детска церебрална парализа.

До момента са му извършени 27 коригиращи ортопедични операции в България, но състоянието му все повече се влошава, затова родителите се насочват към болница Реяп, гр. Чорлу, Турция, откъдето получават оферта за изследвания, операция на бедро и рехабилитация на обща стойност 17 000 евро.


Към ноември 2020 г. детето се намира в турската болница и състоянието му се определя като тежко. Ще му бъдат направени поредица от операции, за които болницата е изготвила оферти. Общата сума, необходима за лечението на Марио, е почти 90 000 евро.

Целта

Всяко дарение е от помощ за семейството му, което се стреми да осигури на детето си възможно по-добър живот.

Ново!
Към юни 2021 год. състоянието на Марио е сравнително стабилизирано. В болницата в Турция му е проведена изключително интензивна рехабилитация, която цели да спре изкривяването на гръбнака. Поставена му е и сонда за хранене, тъй като изкривяването е било толкова голямо, че не е позволявало на детето да диша и да се храни.

На 03.06.2021 год., след кратка почивка в България, Марио отново отпътува за Турция, където ще се прецени дали вече може да бъде опериран, или е необходимо стабилизирането му да продължи.

Средствата, набрани дотук, са изразходвани за рехабилитационните процедури, поставянето на сонда и специалните храни за нея.

Да помогнеш е лесно

 • лева
  Всичко ще бъде наред Бъди първият изпратил!