Да помогнем на Мелани!

Начало на кампанията: 12.05.2020

Мелани се ражда с генетичен синдром на Phelan McDermid и вродена хидронефроза. Впоследствие й е открита епилепсия, претърпява и няколко бъбречни операции. Малката Мелани води ежедневни битки от самото си раждане!

Да помогнем на Мелани!
24 014 лв. дарени остават Виж детайли
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни sms и абонаменти. За абонати на Telenor, VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или PayPal.
 • bank-icon Направи банков превод
  BG06UBBS 80 0210 2607 2940 Oснование на превода: Дарение за DMS MELANI

За кампанията

На едногодишна възраст детето е оперирано за отстраняване на мозъчна киста, а след това и за поставяне на стенд на левие бъбрек.

Поради постоянните инфекции от поставения стенд, заради които Мелани е на непрекъснато антибиотично лечение, лекуващите лекари съветват родителите да потърсят мнение и лечение извън България и те се обръщат към клиника по детска урология в Линц, Германия.

През май 2020 г. първочалната оферта за стойността на лечението е коригирана от немска страна с по-висока сума в размер на 18 067 евро, с което сумата, която е предмет на кампанията в DMS се променя от 10 690 евро на 12 067 евро.

След извършени изследвания е препоръчана нова операция. Стойността на операцията е 16 690 евро,а датата за прием в болницата е 21.07.2020 год. Родителите на Мелани са подали заявление в НЗОК за финансиране на лечението на 9 март 2020 г.., но до момента нямат отговор и решение.

Целта

 

Средствата, необходими за операцията на Мелани бяха събрани и детето беше оперирано успешно!

През ноември 2020 г. трябва да премине през контролен преглед, след който ще се определи дата за нова операция по премахване на вложени медицински изделия по време на първата интервенция. Оферта ще бъде изготвена след прегледа, кампанията на Мелани остава активна.

Да помогнеш е лесно

 • лева
  Всичко ще бъде наред Бъди първият изпратил!