Осмели се да дариш живот на бездомните!

Начало на кампанията: 12.05.2020

Dare 2 Care Animals e проект на Сдружение „Деар“ за по-добра грижа към животните, за дългосрочно решаване на проблема с бездомните животни в България и помощ на пострадали, болни, изоставени и застрашени животни на улицата.

Осмели се да дариш живот на бездомните!
Кампанията се нуждае от 5 000 лв. месечно
Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
  • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
    Дари чрез еднократни SMS и абонаменти. За абонати на Yettel., VIVACOM и A1.
  • computer-icon Дари онлайн още сега!
    С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или IRIS Solutions.
  • bank-icon Направи превод
    Български дарителски форум BG06UBBS80021026072940 Oснование: DMS CAT

За кампанията

Дейността ни се финансира изцяло от дарения на хората, които се вълнуват от каузата. Сдружението няма финансиране от държавата, от чуждестранни или частни фондове.

Ежемесечно имаме нужда от средства за лечение, храна, грижа, кастрации, обезпаразитяване на бездомните, за които се грижим и създаване и разпространение на образователни материали и инициативи за животните. Значителна част от средствата са нужни за покриване на медицински сметки и лечение.

Лечение, кастрация и осиновяване:

  • Пострадалите бездомни животни, които спасяваме от улицата, се лекуват във ветеринарна клиника, обезпаразитяват се, кастрират се и се социализират във временни приемни домове.
  • След това ги осиновявяваме щастливо в България при отговорни стопани. За няколко години, сме спасили от улицата и осиновили над 200 бездомничета и техният брой расте. Лекувани, кастрирани и хранени на улицата са още над 200 животни.
  • Над 600 души са консултирани от нас всяка година за спасяване и грижа за бездомничета.
  • Котките, които са диви или свикнали навън, лекуваме и кастрираме по метода „Кастрирай и върни“ за намаляване на популациите.

Около 50% от бездомните животни на улицата са бивши домашни животни или техни поколения – изхвърлени, изоставени или изгубени. На улицата те имат кратък живот, изпълнен с опасности, травми, болести, студ и глад.

Всяка година спасяваме, лекуваме и кастрираме пострадали, ранени, болни и застрашени бездомни от улиците, а на тяхно място всяка година се появяват десетки и  стотици нови бездомни животни.

За няколко години, сме спасили от улицата и осиновили над 300 бездомничета и техният брой расте. Лекувани, кастрирани и хранени на улицата са още над 300 животни.

letter За да достигнем дългосрочна промяна на ситуацията с бездомните животни в България и по-малко животни да страдат на улицата всяка следваща година, ние сме сред първите организации стартирали своя образователна програма за по-добра и отговорна грижа за животните – бездомни и домашни.

Промяна чрез образование

Безразборното развъждане и изоставяне на нови домашни животни всяка година и липсата на информираност са важна част от проблема, а образованието и нетърпимостта към нехуманното и безотговорно отношение към животните са важни за решаването на този проблем.

Програмата ни включва образователни онлайн и офлайн материали, добри примери, презентации и консултации в училища, детски центрове, офиси и на събития и публични места.

Искаме да насърчим, информираме и провокираме повече хора да бъдат активни и да бъдат част от решаването на проблема.

Повече за нас ще намерите тук:

https://dare2careanimals.com/bg/

https://www.youtube.com/channel/UCJW5j0s864a425pwcbhQS4w

https://www.instagram.com/dare2care.animals/

Да помогнеш е лесно

  • лева
    За успешния край Бъди първият изпратил!