Бетел спасява животи – дарете, за да продължим!
DMS BETEL

Бетел спасява животи – дарете, за да продължим!

Програмата на фондация „Бетел“ е свързана с дългосрочно пребиваване в защитена среда – център от семеен тип на лица, страдащи от зависимости. Достигане до недостижимите, възстановяване на разрушен живот и съдби сред страдащите от всякаква форма на зависимост и съзависимите им близки, това е Бетел!

Сподели

Заедно събрахме 822 лв.

Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
242 60 15 125 лв. 115 лв. 145 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 0 от 2 лв.0 от 5 лв.

За кампанията

В защитеното жилище на „Бетел България“ в кв.Челопечене в момента се възстановяват  15 души. Програмата е дългосрочна – 18 месеца. Тук ежегодно преминават средно около 30 човека, на които осигуряваме настаняване и изхранване.

Имаме затруднения с оборудването в кухнята, което е много остаряло, готварската печка вече е счупена, все още не можем да отделим средства за аспиратор към нея. Имаме нужда от по-голям умивалник, особено когато се готви за 20 души и ползваме големи съдове. Нужни са ни нова хладилна витрина, защото старата излезе от строя.

Споделяме историята на един от живеещите при нас:

„Казвам се Георги А. Служа в „Бетел България“ заедно със съпругата ми Алисия.Благодаря на Бога,че днес съм щастлив съпруг и баща. Преди няколко години  нямах надежда, бях отчаян, убиващ се бавно, безнадежден наркоман, боклук, ненужен никому. Само майка ми се опитваше да ми помогне, но и тя вече беше загубила надежда.
Преди малко ховече от 15 години постъпих в Рехабилитационен християнски център Бетел Италия. Там ме посрещнаха с много търпение, любов, милосърдие, помогнаха ми да се възстановя, там намерих смисъл в живота и реших да остана да служа за спасението на други като мен, лутащи се в тъмнината. Пак там срещнах бъдещата си съпруга, която беше дошла като мисионерка от Мексико. После ме изпратиха да служа в Бетел България.
И така преди 4 години дойдох, малко плахо и неуверено в началото, защото нямах опит във вземането на важни  решения и поемането на отговорност. Това е съществена и жизнено важна фаза от терапията ни  в Бетел, която научаваме за да можем да управляваме правилно и самостоятелто живота си, да бъдем добри съпрузи, бащи и служители в обществото.“

 

letter Програмата на фондация "Бетел" е свързана с дългосрочно пребиваване в защитена среда - център от семеен тип на лица, страдащи от зависимости. Достигане до недостижимите, възстановяване на разрушен живот и съдби сред страдащите от всякаква форма на зависимост и съзависимите им близки, това е Бетел!