Бетел спасява животи – дарете, за да продължим!

Начало на кампанията: 03.04.2020

Програмата на фондация "Бетел" е свързана с дългосрочно пребиваване в защитена среда - център от семеен тип на лица, страдащи от зависимости. Достигане до недостижимите, възстановяване на разрушен живот и съдби сред страдащите от всякаква форма на зависимост и съзависимите им близки, това е Бетел!

Бетел спасява животи – дарете, за да продължим!
501 лв. дарени остават Виж детайли
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни sms и абонаменти. За абонати на Telenor, VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или PayPal.
 • bank-icon Направи банков превод
  BG06UBBS 80 0210 2607 2940 Oснование на превода: Дарение за DMS BETEL

За кампанията

В условията на пандемията, причинена от COVID-19 и съпътстващата я криза във финансово отношение, стопанската дейност на центъра е практическа нулева. Живеещите в него нямат  възможност да извършват обичайните дейности като почиствания, премествания, градинарство, ремонти, реставрация и продажба на мебели.

Всичко това в момента е спряно и от 13.03.2020 центъра няма възможност да посреща ежедневните си нужди, хората там са останали без препитание.

Програмата на Бетел има за цел да осигури безвъзмездна помощ на нуждаещите се и за постъпването си при тях, те да не заплащат нищо, защото това са хора без никакви средства. Повечето нямат роднини, нито близки. Персоналът в защитеното жилище е изцяло доброволчески и не получава доходи отникъде.

В момента в защитеното жилище има 6 човека, които са в рехабилитационната програма за зависими към ПАВ, 6-ма бездомници и 4-ма социални работници доброволци.

letter Набираме средства за да спасим рехабилитационната програма на "Бетел - защитени жилища"!

Защо е важно?

Необходимата  сума е 22 080 лв. за три месеца, докато е замразена стопанската дейност на центъра, чрез която той се издържа в нормални условия.

Средствата ще послужат единствено за заплащане на консумативи и режийни разходи като ток, отопление, вода, наем, телефони, интернет, храна, лекарства, гориво за транспорта, дезинфектанти, маски, почистващи и хигиенни средства, осигуровки на персонала.

Благодарим за всяко дарение!

Да помогнеш е лесно

 • лева
  За успешния край Бъди първият изпратил!