Когато нямаш почти нищо и 1 сандвич е много! Дари сега!

Когато нямаш почти нищо и 1 сандвич е много! Дари сега!

Начало на кампанията: 27.02.2020
Цел: 5 000 лв. месечно
Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
182 57 25 750 лв. 275 лв. 610 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 4 от 2 лв.1 от 5 лв.

За кампанията

Откакто започна Ковид пандемията над 100 човека протягат ръка за да получат 1 сандвич по време на инициативата „Отворени врати“ 2 пъти седмично в КОНКОРДИЯ.

Тревожна е тенденцията към все по-голямо нарастване на тези хора, за които и 1 сандвич е много!

Затова се радваме, че от средата на декември 2021 г. отново отворихме вратите си по-широко и към сандвичите, които даваме на хората в нужда, добавихме възможността да влязат при нас, да получат топла храна, да се изкъпят и да се консултират по здравни, социални и психологически въпроси. Необходимо е само да имат зелен сертификат.

Фондация КОНКОРДИЯ България вече над 13 години подпомага най-нуждаещите се в София, а вече и извън столицата. От месец май 2021 г. работи Семеен център „КОНКОРДИЯ“ в с. Малки Искър, в който подкрепяме крайно нуждаещите се от региона.

Приоритет в подкрепата ни е развитието на хората в нужда, така че те да бъдат способни да водят пълноценен, самостоятелен живот. Винаги задоволяваме и базовите им нужди от храна, подслон и дрехи.

Хората, които идват на Отворените врати в КОНКОРДИЯ са с шарени съдби. Това личи от външния им вид, от притесненото им поведение, от думите, които чуваме да изричат. Някои са в изключително окаян вид, други не толкова – явно доскоро са били в сравнително по-добро състояние. Някои си мълчат и чакат смирено на опашката за сандвичи, други говорят разпалено – вероятно това идване два пъти в седмицата до вратите на КОНКОРДИЯ им осигурява поне за кратко необходимата им социализация, среща с други като тях.

letter Дари! Когато нямаш почти нищо и 1 сандвич е много!