Родителски кът в читалище „Светлина -1896“, Бов
DMS BOV

Родителски кът в читалище „Светлина -1896“, Бов

Сподели

Заедно събрахме 265 лв.

Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
31 0 0 4 лв. 0 лв. 230 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 0 от 2 лв.0 от 5 лв.

За кампанията

Каузата е родителите от по-малки населени места, където липсват или са малко услугите за деца и семейства, да имат място, където да се събират, за да обогатяват своите знания и умения за ранното детско развитие.

Каква е идеята? 

  • Да създадем приятно място за игра, четене, срещи и обучения в читалищната библиотека, където родители и деца да могат да прекарват време заедно и да имат позитивни преживявания.
  • На това място да има нови родителски и детски книги и образователни игри и играчки.
  • На това място да се събират заедно родители и деца, за да играят и четат заедно.

Какво направихме до момента? 

Заедно с читалището, обединихме местната общност около каузата. Вижте повече

Жителите на село Бов обновиха изцяло избрания кът в библиотеката като дариха 1350 лв. и труда си в рамките на изминалата година. Благодарим ви!

По наш проект, обзаведохме родителския кът с мебели, дарени от ИКЕА и „Дървеница“Благодарим ви!

Събрахме над 100 нови книги за родители и деца, предоставени ни по програма Рекламирай с кауза от най-добрите издателства. Благодарим ви!

Защо го правим?

Защото семействата с деца в село Бов нямат равен достъп до информация, обучения и консултации по належащи въпроси.

В селото няма детски лекар, нито училище за родители или събирателно място за тях. В цялата свогенска община няма подобно място. Читалището с библиотечно-информационен център е притегателно за хората, но не разполага с необходимите условия и литература. В селото са регистрирани 107 деца до 14 г.

letter Набираме сумата от 2200 лв. за реализиране на третия етап от проекта – обучение на местни представители с цел провеждане на занимания по програма „Библиотека на играчките“ и „Разкажи приказката“ на WWO, както и за пълно или частично набавяне на играчки към тези две програми.