Да спрем пушенето в заведенията!

Начало на кампанията: 21.02.2020

Кампанията “Да спрем пушенето в заведенията” цели да постигне политическа воля за ефективно прилагане на забраната за пушене на закрито, като активира широка обществена подкрепа и участие на гражданите в прилагането и спазването й.

Да спрем пушенето в заведенията!
24 лв. дарени остават Виж детайли
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни sms и абонаменти. За абонати на Telenor, VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или PayPal.
 • bank-icon Направи банков превод
  BG06UBBS 80 0210 2607 2940 Oснование на превода: Дарение за DMS BEZDIM

За кампанията

В повечето заведения за хранене и развлечения у нас се пуши, въпреки съществуващата забрана. Над 95% от подадените сигнали за нарушаването й са за такива заведения.

Засегнати са всички граждани, на които е отнето правото на здравословна среда – най-вече деца, младежи, родители, бивши пушачи и работещите в заведенията.

Целта на нашата кампания е да постигнем политическа воля за ефективно прилагане на забраната за пушене на закрито, като искаме да активираме широка обществена подкрепа и участие на гражданите в прилагането и спазването й.

Това може да стане чрез:

 • Разработване и отпечатване на визуално атрактивни плакати и листовки за разпространяване по заведения, улици и в интернет, с участието на популярни лица от спорта и шоу бизнеса;
 • Разработване на мобилна апликация за подаване на сигнали към платформата за подаване на граждански сигнали за нарушения на забраната и обмен на информация между членовете и симпатизантите на “България без дим”.

До момента Сдружението е провеждало разнообразни и успешни медийни и застъпнически кампании, познаваме задълбочено проблема и обществените нагласи, имаме изградени комуникационни и медийни канали и поддържа платформата за сигнали за нарушения на забраната за пушене.

 

Целта

За реализацията на кампанията ще са необходими около 17 000 лв.

Подобряването на средата в заведенията ще предпази посетители и  работещи в тях от вредното въздействие на тютюневия дим!

Да помогнеш е лесно

 • лева
  За успешния край Бъди първият изпратил!