Да подкрепим Линията в помощ на зависимите и техните семейства

Начало на кампанията: 21.02.2020

Асоциацията за рехабилитация на зависими "Солидарност“ поддържа националната информационна линия, която осигурява безплатно и анонимно консултиране чрез телефон и интернет по въпроси за наркотиците, алкохола и хазарта - за цялата страна.

Да подкрепим Линията в помощ на зависимите и техните семейства
Кампанията се нуждае от 2 500 лв. месечно
Виж детайли
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни sms и абонаменти. За абонати на Telenor, VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или PayPal.
 • bank-icon Направи банков превод
  BG06UBBS 80 0210 2607 2940 Oснование на превода: Дарение за DMS HELPLINE

За кампанията

През 2008 г. ние от АРЗ „Солидарност“ създадохме Националната информационна линия за наркотиците, алкохола и хазарта, за да можем да достигнем до хората от цяла България. Линията е единственият мост, който свързва специалистите и хилядите нуждаещи се от помощ.

Линията предоставя на цялото общество обширна и достоверна информация и консултация относно видовете психоактивни вещества, ефектите и рисковете от употребата на наркотици и алкохол, проблемната игра на хазарт, зависимостите и тяхното лечение, местата за помощ в страната, както и насоки за родители и близки.

Услугите на Линията са безплатни и анонимни:
• телефонна линия за помощ: 0888 99 18 66;
• онлайн чат консултации;
• консултации по електронна поща;
• информационен портал: https://www.drugsinfo-bg.org/

letter След повече от 11 години непрекъсната работа се обръщаме към вас, за да подпомогнете дейността на Информационната линия!

Целта

Като екип, който повече от 7 години работи заедно, за нас тази кауза е повече от работа и по тази продължаваме да се борим за нея.

Средно за Линията са необходими около 2500 лв. на месец, което включва трима консултанти с доказан опит в работата с употребяващи и зависими, режийни, консумативи.

Благодарение на работата на специалистите в Линията, от 2008 година насам над 1000 души от цяла България, както и българи, живеещи в чужбина, всяка година получават безплатна, анонимна експертна консултация, а над 200 000 получават съвети и полезна информация чрез онлайн портала. Дейността й не носи приходи или печалби, също така не получава подкрепа от държавния или общинския бюджет.

Екипът на Асоциация „Солидарност“ се обръща с апел към всички, хора, които познават проблемите на борещите се със зависимости хора, както и тези, които чувстват каузата близка до сърцето си, да дарят за единствената Линия в помощ на зависимите и техните семейства!

 

Да помогнеш е лесно

 • лева
  За успешния край Бъди първият изпратил!