Ментор за всеки ученик!

Мисията на ABLE e да развива активно гражданското общество, да вдъхновява лидерство и да разпространява предприемаческата култура в България.

Ментор за всеки ученик!
12 лв. дарени остават Виж детайли
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни sms и абонаменти. За абонати на Telenor, VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или PayPal.
 • bank-icon Направи банков превод
  BG06UBBS 80 0210 2607 2940 Oснование на превода: Дарение за DMS MENTOR

За кампанията

За последните 7 години членове на организацията са стартирали успешно редица проекти – ABLE Council Leaders, Leaders Talk, Leadership.bg и две последователни години регионалните финали на Central European Startup Awards.

Един от най-успешните и дългосрочни проекти на Асоциацията на българските лидери и предпиемачи е ABLE Mentor.

ABLE Mentor се стреми да насърчава всички тези ценности сред учениците и да култивира проактивното и отговорно общество в България. Нашата мисия е да подкрепяме учениците да развиват потенциала си, за да виждаме вдъхновени млади хора, които действат.

ABLE Mentor вече 6 години подкрепя ученици в гимназиален курс да развиват потенциала си. Наш приоритет е да направим възможността ученици да работят с ментор да е достъпна за всеки в България, за да получат подкрепа в кариерния им избор след завършване на гимназия.

Затова стартирахме първата подобна за България онлайн програма за менторство. В първото ѝ издание се включиха ученици от всички краища на България – Пловдив, Кюстендил, Бургас, Русе, Сливен, село Галиче, както и ментори от София, Копенхаген, Милано и Дъблин.

Сезонът е с продължителност 3 месеца и се провежда в онлайн среда с помощта на технически средства.

Екип от на тридесет доброволци осъществява и координира 10 уебинара, в рамките на които се провеждат обучения за менторство, презентационни умения, поставяне на приоритетни цели в живота и кариерно ориентиране, провеждани от водещи професионалисти.

Всеки сезон завършва с видео презентации от участниците, които представят работата си по време на програмата.

letter 6 години означават неспирна работа на доброволци, благодарение на които имаме 12 реализирани сезона в 12 града и сме се докоснали до над 1500 участници!

Целта

За реализирането на следващ сезон в онлайн формат имаме нужда от финансова подкрепа в размер на 4000 лв.

Средствата ще помогнат за провеждане на кампания за набиране на участници и техническо обезпечаване. В него ще участват нови 30 ученици, които ще получат насоки за кариерния си от техните ментори.

 

Да помогнеш е лесно

 • лева
  За успешния край Бъди първият изпратил!