За величието на храма!

София не би била същата без „Свети Александър Невски“. Патриаршеската катедрала е сърцето и душата на столицата и е наша отговорност да я съхраним.

За величието на храма!
40 207 лв. дарени остават Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни sms и абонаменти. За абонати на Telenor, VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или PayPal.
 • bank-icon Направи банков превод
  BG06UBBS 80 0210 2607 2940 Oснование на превода: Дарение за DMS NEVSKI

Храмът има нужда от ремонт!

През 2013 г. БНТ2 откри дарителска кампания „Да върнем блясъка на храма!“, чиято основна цел бе събиране на средства за възстановяване на стенописите на храм-паметника „Свети Александър Невски“, част от проекта „Музиката на София“.

Проектът бе съфинансиран от Столична програма „Култура 2012“ на Столична община и се реализира в подкрепа на кандидатурата на София за Европейска столица на културата през 2019 година.

Строителството на храма е отнело 30 години, като то е станало благодарение на събраните дарения от целия български народ на стойност 5,5 милиона лева.

Сега, 108 г. по-късно дойде времето да бъде възстановен по същия начин – с ангажимента на всички нас. Така всеки един от нас, дарил малка сума за храма, ще се гордее още повече с блясъка и камбанения звън на „Св. Александър Невски“.

Нужни са твърде много средства за цялостно обновяване на сградата. Затова основна цел на кампанията е да осигури финансиране за най-належащите строителни дейности, свързани с течовете от покривната част. Водата сега се стича, попада вътре в храма и унищожава ценните стенописи, които също имат нужда от реставрация.

letter Ако всеки един от нас дари малка сума за храма, ще се гордее още повече с блясъка и камбанения звън на „Св. Александър Невски“!

Целта

София не би била същата без „Свети Александър Невски“. Патриаршеската катедрала е сърцето и душата на столицата и е наша отговорност да я съхраним!

Надяваме се да бъдат събрани поне 30 000 лв., като с набирането на повече средства ще има по-голям шанс да бъдат спрени течовете в катедралата и да се смени дограмата, която е непосредствено под кубетата.

 

Да помогнеш е лесно

 • лева
  За успешния край Бъди първият изпратил!