Тинузавър
DMS TINU

Тинузавър

Сподели

Заедно събрахме 105 лв.

Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
0 0 0 105 лв. 0 лв. 0 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 0 от 2 лв.0 от 5 лв.

За кампанията

Те са Невен Боянов и Ивайло Николов. Невен е предприемач, програмист и преподавател по Информационни технологии във Великотърновския университет. Пленен е от технологиите и мечтае да се занимава с тях още от дете, когато за първи път чува думата „компютър“ по телевизията.

Ивайло Николов е програмист и специалист по управление на технологични проекти. Програмирането е негова страст и начин да бъде полезен за другите.

Защо създават „Тинузавър“?

Невен създава прототипа на миниатюрното компютърче на „Тинузавър“ преди седем години.

В началото работата по него и по придружаващия го софтуер е само хоби. Но тествайки ги с други преподаватели в школи и университети, както и с колеги от областта на технологиите, сред които е и Ивайло, Невен вижда колко голям потенциал имат.

Благодарение на „Тинузавър“ учителите имат инструмент, с който да покажат на децата на практика теорията, която им преподават. Учениците започват да учат с желание, защото виждат колко интересни и полезни всъщност могат да са природните науки.

Как работи „Тинузавър“?

„Тинузавър“ учи децата на програмиране, математика, физика и електроника по забавен и практичен начин. Всеки курс в „Тинузавър“ започва със сглобяването на миниатюрно компютърче.

Децата получават комплект платки и програматор, които сами подреждат и запояват. След това идва ред на програмирането чрез прости задачи. Децата свързват светодиоди и бутони към платката и ги програмират да светят, мигат и издават звуци.

Това се случва лесно чрез специалната платформа Блоктину. В нея могат да се ползват блокчета, за да се изгради програма или да се пише код. Колкото повече напредват децата, толкова по-сложни системи сглобяват и програмират.

Курсовете на „Тинузавър“ се провеждат извън учебната програма. Те не заместват наученото в училище, а имат допълваща роля, като дават практическа перспектива на знанията, получени в клас.

Софтуерът, методиката и учебните материали на „Тинузавър“ са със свободен лиценз и могат да бъдат използвани от всички. А хардуерът е изключително достъпен. Екипът им провежда и обучения за учители, които искат да преподават чрез методологията на „Тинузавър“.

letter „Тинузавър“ се развива изключително успешно, като вече се използва в университети,  школи и домове в България и чужбина.