Шанс за Боянка!

Начало на кампанията: 10.01.2020

Бояна е на 3 години, с диагноза „туберозна склероза”. Заболяването е генетично и засяга различни органи като мозък, сърце, бъбреци, очи, кожа. При Боянка най-много е засегнат мозъкът и това предизвиква появата на епилепсия.

Шанс за Боянка!
68 219 лв. дарени остават Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни SMS и абонаменти. За абонати на Yettel., VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или PayPal.
 • bank-icon Направи банков превод
  BG06UBBS 80 0210 2607 2940 Oснование на превода: Дарение за DMS BOYANA

Историята на Боянка

Детето приема три антиконвулсни медикамента, които не помагат напълно – всекидневно има фокални пристъпи (без загуба на съзнание). Боянка приема и едно противотуморно лекарство, което спира растежа на нови образувания.

Шанс за нея е операция за премахване на епилептичните огнища. В България няма практика да се оперират хората, които са диагностицирани с тази диагноза, няма нито един опериран.

По света обаче има специализирани болници, в които един оператор има извършени около 4000 операции на деца с туберозна склероза.

В Америка има няколко болници, които специализират точно в операции при деца с туберозна склероза. Понякога децата се нуждаят от няколко операции за пълно премахване на огнищата.

letter Родителите на Бояна се спират на Texas Children’s Hospital, САЩ, където работят двама от най-добрите хирурзи на деца с туберозна склероза.

Целта

Стойността на лечението, включващо консултации, изследвания, операция и постоперативно наблюдение е 225 000 USD. В тази сума не са включени разходи за път и престой.

Към 02.08.2021 год. в дарителската сметка на Боянка има 85 270 лв. В други платформи са набрани 18 300 евро.

Всяко дарение е надежда за семейството на Боянка! Благодарим ви!

Да помогнеш е лесно

 • лева
  Всичко ще бъде наред Бъди първият изпратил!