Златомир премина успешно през контролните прегледи!
DMS ZLATOMIR

Златомир премина успешно през контролните прегледи!

Сподели

Историята на Златомир е дълга и трудна за разказване. През 2018 г., след две неуспешни операции на ръката и грешно поставена диагноза, семейството му го завежда на преглед в турска болница и се сблъсква с истината – Сарком на Юинг – агресивно злокачествено образувание на дясната ръка на момчето.

Назначена е спешна химиотерапия и последваща операция. Лечението е скъпо и трябва да се проведе възможно най-бързо. Одобрението от Фонд за лечение в чужбина идва в момент, когато родителите вече са платили химиотерапията и са събрали по-голямата част от сумата за операцията от собствени и дарителски средства, затова фондът само доплаща оставащата част от оперативното лечение в размер на 8000 лв. Не е одобрено заплащане на химиотерапията, защото родителите избират тя да се провежда в турската болница, където е лекуван Златомир, а не в България.

Златомир премина успешна операция на ръката, туморът е отстранен напълно, като е запазена фината моторика на ръката. През лятото на 2019 г. завършиха курсовете химиотерапия, всеки на стойност от 6 хил. лв. Преди седмица детето беше на важни контролни изследвания, като сумата за тях беше осигурена с дарение от служителите на Делойт България – ядреномагнитен резонанс и PET скенер. Резултатите му са добри!

Наблюдението обаче продължава, предстоят още контролни прегледи, затова кампанията на Злати остава активна.  Той вече ходи редовно на училище и иска да бъде като всяко момче на неговата възраст.

Пожелаваме му да е здрав, а на дарителите, които го подкрепяха досега, благодарим!