Подкрепете младите таланти от МГ „Баба Тонка“

Начало на кампанията: 15.11.2019

Набираме средства за да могат нашите ученици да участват в международни състезания, което е огромен стимул за младежите - тяхната увереност нараства, а възможностите им за успешна реализация се увеличават след всяка изява.

Подкрепете младите таланти от МГ „Баба Тонка“
149 лв. дарени остават Виж детайли
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни sms и абонаменти. За абонати на Telenor, VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или PayPal.
 • bank-icon Направи банков превод
  BG06UBBS 80 0210 2607 2940 Oснование на превода: Дарение за DMS BABA TONKA

За кампанията

Всяка година МГ „Баба Тонка“  подготвя национални състезатели по математика, информатика, лингвистика, физика и други природни науки.

Учениците  успяват да завоюват призови места на международни олимпиади и доказват, че подготовката им не отстъпва на най-добрите международни школи.

През състезателната година се провеждат и други престижни турнири като станалите популярни напоследък математически състезания в Азия, както и състезанията по природни науки в Русия и съседна Румъния. Нашите ученици също имат желанието да участват и не веднъж са търсили средства за финансиране на такова пътуване.

Освен природните науки, училището има традиции и при развитието на клубове по интереси. Клубовете по дебати, роботика и дронове, спортните клубове, Клубът по предприемачество, клубовете по творческо писане и езици развиват ключовите умения на младежите и допринасят за добрия имидж на училището.

През 2020 г. театрална трупа “МАГИМ“ към гимназията ще отбележи своя 100-годишен юбилей с поредица от дейности. Те имат нужда от финансова подкрепа за заснемането на филм и издаването на книга за историята на трупата, за подготовка на театралната постановка, за организиране на среща на поколенията и за популяризиране на феномена ученически театър.

Фонд „Математика на бъдещето“ към настоятелството на МГ „Баба Тонка“ е основният дарител за повечето инициативи за развитието на младите таланти.

Предприемачи, завършили гимназията предоставят чрез фонда редовно средства, за да имат шанс учениците да докажат знанията си в конкуренция с най-добрите в света. Участието в международни състезания е огромен стимул за младежите – тяхната увереност нараства, а възможностите им за успешна реализация се увеличават след всяка изява.

Интензивната подготовка за една силна олимпиада генерира знания и умения, които са несравними с обичайния  образователен процес. Това е един от факторите, които формират бъдещите успешни личности в различни сфери на живота.

Това би дало нов фокус и импулс в подготовката на младежите. Ако ресурсите на Фонд „Математика на бъдещето“ бъдат разширени с допълнителни дарения, гимназията ще има повече представители в силни състезания и ще продължи да утвърждава лидерската си позиция в страната.

letter Амбицията на МГ "Баба Тонка" е да предложи на повече ученици възможността да се докажат на международната сцена.

Целта

Учениците от театралната трупа също ще могат да реализират своите творчески проекти в по-голям мащаб и да докоснат повече хора. Помогнете и вие да осигурим достътъчно средства за развитие потенциала на нашите ученици. Целта ни за тази година е привличане на допълнително финансиране от 20 000 лв, с които ще продължим започнатите вече инициативи и дори ще развием по-широк спектър от дейности.

Ако сте свързани с Русе и МГ „Баба Тонка“ и ако разпознавате стимулирането на талантливи младежи като лична кауза – вашата помощ може да направи значителна разлика!

С вашето дарение вие ставате наш съмишленик за утвърждаване на авторитета на училището и продължаване на успешните му традиции.

Подкрепете младежите, които са лицето на МГ „Баба Тонка“ и Русе пред България и света!

Да помогнеш е лесно

 • лева
  За успешния край Бъди първият изпратил!