Модерно е да си грамотен в СУ „Иван Вазов”

Начало на кампанията: 15.11.2019

Искаме да създадем в училищния двор Кът на грамотността. Подкрепете ни!

Модерно е да си грамотен в СУ „Иван Вазов”
45 лв. дарени остават Виж детайли
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни sms и абонаменти. За абонати на Telenor, VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или PayPal.
 • bank-icon Направи банков превод
  BG06UBBS 80 0210 2607 2940 Oснование на превода: Дарение за DMS KNIGA

За кампанията

В СУ „Иван Вазов” Вършец се обучават ученици от български и ромски произход и проблемът с грамотността сред тях е сериозен.

Затова под наслов „Модерно е да си грамотен”, Ученическият съвет в училището ни реши да се включи във Вашата инициатива.

Целта е да се създаде в училищния двор Кът на грамотността. Този Кът ще включва пейка- отворена книга и къщичка за книги. Пейката ще бъде закупена, а къщичката ще бъде изработена от наши ученици. Книгите ще се набират от самите ученици.

Положителен опит на наши ученици е организирането и реализирането на кампания, като със събраните средства подмениха щорите в класната си стая.

Друга, по- мащабна кампания, бе Коледният благотворителен концерт, в който се включиха Дидо от Д2, Теодор Салпаров и Ралица Паскалева, Дани Давидов, а събраните средства бяха дарени на дете с онкологично заболяване.

Целта ни е средствата да бъдат сведени до минимум, затова и Къщичката за книги ще бъде изработена от ученици.

Необходимите пари за нея и за пейката- отворена книга ще са около 1300 лв.

letter Ползите ще са за всички- и учители, и най- вече ученици, за всички, които обичат да четат и са наясно с ползата от това да си грамотен.

Целта

За да достигне до повече хора нашата идея, бивши наши възпитаници ще бъдат информирани на лично съобщение за нея и ще бъдат помолени да се включат в нея.

Идеята ще бъде публикувана и в местния вестник „Вършец“, както и във фейсбук страниците на Аз обичам Вършец, Позитивно за Община Вършец.

На 3 декември ще бъде организирано съвместно четене на родители с деца пред местната общност. Ще се потърси подкрепата и на кмета на община Вършец и Общинския съвет.

Краен срок за приключване на кампанията ще бъде 13 декември.

Да помогнеш е лесно

 • лева
  За успешния край Бъди първият изпратил!