Класна стая на открито в 159 ОУ „В. Левски“

Начало на кампанията: 15.11.2019

Организираме тази кампания с цел набиране на средства за изграждането на класна стая на открито, за да могат децата ни да учат с желание, да натрупат знания и да разширят мирогледа си.

Класна стая на открито в 159 ОУ „В. Левски“
55 лв. дарени остават Виж детайли
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни sms и абонаменти. За абонати на Telenor, VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или PayPal.
 • bank-icon Направи банков превод
  BG06UBBS 80 0210 2607 2940 Oснование на превода: Дарение за DMS KLASNA

За кампанията

159 ОУ „Васил Левски” се намира в квартал Челопечене, София и отваря за първи път врати през  далечната 1879 г. Съхраняваме много традиции, но сме и с поглед към бъдещето.

Училищният двор е голям и има възможност заниманията по някои предмети да се провеждат на открито, за което ни е необходима нетрадиционна класна стая в двора на училището.

Нашите деца обичат досега с природата, използват всеки един свободен момент да излязат на двора и да поиграят. Самите те споделят, че ще им бъде много по-приятно да провеждат някои от заниманията си на открито.

Затова ние искаме да сбъднем тяхната мечта, за да не бъдат като повечето свои връстници, които приемат образованието като наказание и мислят единствено как да се затворят някъде и да играят на телефоните или компютрите си.

Проблемът засяга учениците от първи до седми клас, тъй като сме основно училище. Oбучението извън класната стая може да направи ученето по-ярко и интересно за учениците и да подобри разбирането на науките от тях.

Децата ще могат да наблюдават как растителните видове се променят през различните сезони, ще имат място където да могат да полагат грижи за растенията и да изпитат удовлетворение от труда си.

Също така тя ще е удобно място за практически упражнения, изработване на предмети от природни материали, реализиране на мини проекти, свързани с изучаване и опазване на околната среда.

letter Класната стая на открито може да се използва и от децата, участващи в Лидерска академия, в която учениците сами разработват свои проекти и след това ги осъществяват.

Целта

Сумата, която ни е необходима е около 10 000 лева. Средствата са нужни за:

 • Изработване на беседка във форма на класна стая
 • Мини ботаническа градина – озеленяване на площи и засаждане на храстчета, цветя и билки. Ще се изработят информационни табели, за да могат децата да научат повече за всеки растителен вид и да знаят как да се грижат за него
 • Пейки от екологични материали както и кошчета за разделно събиране на боклук с интересен дизайн

Създаването на учебно пространство на открито сред природата ще разнообрази средата в училище, ще допринесе за развитие на творческото мислене, както и ще формира здравна и екологична култура, която е част от модела на поведение на младите хора.

Да помогнеш е лесно

 • лева
  За успешния край Бъди първият изпратил!