Мисия „Модерна библиотека“ в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“

Начало на кампанията: 14.11.2019

Дарете за обновяването на училищната библиотека в основно училище „Св.св. Кирил и Методий“, с.Правда! Така учениците ще възвърнат интереса си към книгите.

Мисия „Модерна библиотека“ в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“
189 лв. дарени остават Виж детайли
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни sms и абонаменти. За абонати на Telenor, VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или PayPal.
 • bank-icon Направи банков превод
  BG06UBBS 80 0210 2607 2940 Oснование на превода: Дарение за DMS PRAVDA

За кампанията

Ето защо решихме да започнем кампания за изграждане на мобилна  база, като по този начин ще привлечем вниманието не само на  учениците, но и обществеността.

Целта на кампанията е да се набавят средства за изграждане на четири броя мобилна библиотека, която да е достъпна за всеки ученик.

Основната ни идея е мобилният кът да е място не само за съхранение на библиотечните единици, но и за организиране на множество мероприятия, клубове и срещи. Ще работим в две направления – изграждане на модерен център за обогатяване на литературата и популяризиране на училищната библиотека като център за творческа изява.

Участниците  в инициативата са всички ученици –  135 на възраст от 6 до 14 години,  учители – 16, родители (поне 50) и общественост, които ще бъдат преки участници в набирането на литература, създаването на кътовете, организиране на мероприятия и популяризиране на дейността.

letter Средствата, които са необходими за изграждането на мобилната библиотека са  в приблизителна стойност от 1000 лв, които са основно за закупуване на литература, като периодът на изпълнение е с начална дата 14 ноември и край 13 декември – един месец.

Целта

Кампанията включва училищен базар „Подари книга “ – набиране на литература за витринен кът, закупуване на нова литература, създаване на регистър на „Модерна библиотека“ и ученически екип на нейното функциониране, изграждане на училищен клуб „Be Clever“ за развиване на интереса към литературното и любителско творческо изкуство, както и oрганизиране на конкурс за рисунка „Моята библиотека през моите очи“ с награден фонд.

Опитът на училището в организиране на кампании за привличане на дарения и широк обществен интерес стартира с кампанията за създаване на спортна база в учлището с труд от обществеността на с.Правда в периода от 2017-2019 година.

Жителите на селището с общи усилия, материали и средства изградиха база на стойност над 100000 лева. Базата не функционира от повече от 30 години и  нямаше дори и покривна конструкция. Кампанията беше широко отразена в националните медии – БНТ, БТВ

Да помогнеш е лесно

 • лева
  За успешния край Бъди първият изпратил!