Училището – щастливо място!
DMS ORKESTAR

Училището – щастливо място!

Кампанията беше част от инициативата на фондация Бикоуз #ЩедриятВторник 2019 , през която  в продължение на 4 седмици 30 училища от цялата страна набираха дарения за своите училищни проекти – от инструменти за духовия оркестър през сензорна стая до спортно игрище.

Две дарителски платформи участваха в инициативата – DMS – България (Единен дарителски номер) и Платформата.бг.

Училищните кампании набраха общо 31 338 лева от 1414 дарители в дарителските платформи. Допълнително на свои събития училищата привлякоха дарения в размер на 43 559 лева.

Благодарим за всяко дарение! 

Сподели

Заедно събрахме 7 лв.

Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
7 0 0 0 лв. 0 лв. 0 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 0 от 2 лв.0 от 5 лв.

За кампанията

В 75 ОУ „Тодор Каблешков“ – София учат ученици от ромски произход. В семействата им се говори на ромски и децата постъпват в училище, слабо владеещи български език. Много от родителите са неграмотни, образованието не е приоритет за тях, което води до незаинтересованост към училището и учебния процес.

Много от семействата търсят препитание в чужбина или из различни сезонни обекти на територията на страната. Това е предпоставка за честото напускане на училище от децата, преместване в друго населено място, смяна на училища, а не рядко и напускане на училище без уведомяване на ръководството.

От всичко това произтичат и проблемите със задържането на децата в училище, ранното им отпадане от образователната сфера и търсене от нас, педагозите, на начини за преодоляване на тези проблеми. Училището  ни се слави с богати традиции. Някога е съществувал е училищен  оркестър, който години наред е славил училището.

letter За да направим училището еднo щастливо място, в което учениците да се чувстват значими, имаме огромната нужда от закупуване на музикални инструменти - така децата ще могат да развият своите таланти.