Училището – щастливо място!

Начало на кампанията: 01.10.2019

Набираме за създаването на оркестър, вокална  и танцова група за ромски фолклор! Така децата ще идват с желание на училище.

Училището – щастливо място!
7 лв. дарени остават Виж детайли
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни sms и абонаменти. За абонати на Telenor, VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или PayPal.
 • bank-icon Направи банков превод
  BG06UBBS 80 0210 2607 2940 Oснование на превода: Дарение за DMS ORKESTAR

За кампанията

В 75 ОУ „Тодор Каблешков“ – София учат ученици от ромски произход. В семействата им се говори на ромски и децата постъпват в училище, слабо владеещи български език. Много от родителите са неграмотни, образованието не е приоритет за тях, което води до незаинтересованост към училището и учебния процес.

Много от семействата търсят препитание в чужбина или из различни сезонни обекти на територията на страната. Това е предпоставка за честото напускане на училище от децата, преместване в друго населено място, смяна на училища, а не рядко и напускане на училище без уведомяване на ръководството.

От всичко това произтичат и проблемите със задържането на децата в училище, ранното им отпадане от образователната сфера и търсене от нас, педагозите, на начини за преодоляване на тези проблеми. Училището  ни се слави с богати традиции. Някога е съществувал е училищен  оркестър, който години наред е славил училището.

letter За да направим училището еднo щастливо място, в което учениците да се чувстват значими, имаме огромната нужда от закупуване на музикални инструменти - така децата ще могат да развият своите таланти.

Целта

За съжаление училището не разполага с такива средства. Създаването на оркестър, вокална  и танцова група за ромски фолклор ще включи голям брой ученици в извънкласна дейност чрез провеждане на изяви на училищно ниво, конкурси и фестивали.

Ще осигурим разнообразие от възможности за развитие способностите на учениците. Обхващайки учениците в извънкласни дейности – свирене, пеене, танцуване (генетично заложено в нашите ученици), ще намалим риска на отпадане от училище, ще повишим мотивацията за учене и придобиване на по-висока увереност в собствените сили и знания.

Да помогнеш е лесно

 • лева
  За успешния край Бъди първият изпратил!