Спасителен център Дом Динев
DMS DOM DINEV

Спасителен център Дом Динев

Сподели

Заедно събрахме 99 585 лв.

Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
46381 11700 3243 5068 лв. 2065 лв. 6456 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 0 от 2 лв.0 от 5 лв.

За кампанията

Всеки ден получаваме по няколко десетки сигнала и молби за помощ в лечението и отглеждането на пострадали животни!

В последните години в социалните мрежи и по новините ставаме свидетели на издевателства на хора над животни – кучетата са масово тровени, стреляни, премазвани или изоставяни, когато заболеят тежко, пребивани, осакатявани или просто ритани, защото са кучета. Малки котета са с извадени очи, отрязани лапи, пречупени гръбнаци заради нечий ритник.

Понастоящем се грижим за 114 кучета и 36 котки, като всяко едно от тях има тъжна история. Грижим се за 11 броя  инвалидизирани кучета и 2 броя инвалидизирани котки, а сме само двама.

Проблемът с отношението на хората към бездомните и липсата на адекватна грижа за животни, които не могат сами да се обслужват и няма да оцелеят на улицита провокира създаването на този спасителния център.

Животните в безпомощно състояние се подминават от повечето хора, защото всеки смята, че това не го засяга. Докато има такова мислене, докато животните се приемат като стока, а бездомните кучета се набедяват за агресивни, нашата помощ ще е необходима.

letter Искаме да накараме хората да осъзнаят, че за да се промени средата, трябва първо ние да се променим човеците. Промяната ще дойде от знанието, от примера и от преодоляването на страха.