Подкрепа за кърмене – предай нататък!

Начало на кампанията: 11.09.2019

Набира средства за обучението на две акушерки за консултанти по кърмене!

Подкрепа за кърмене – предай нататък!
473 лв. дарени остават Виж детайли
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни sms и абонаменти. За абонати на Telenor, VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или PayPal.
 • bank-icon Направи банков превод
  BG06UBBS 80 0210 2607 2940 Oснование на превода: Дарение за DMS MOGA

За кампанията

Кърменето е естествен процес, но майките и бебетата често имат нужда от подкрепата и съвета на специалисти в тази сфера, за да може кърменето да започне и протече по най-добрия начин.

Липсата на достъп до такава подкрепа води до ранно прекъсване на кърменето по предотвратими причини, като в резултат от 90% закърмени след раждането бебета, на третия месец с майчино мляко се хранят едва 15 на сто.

Акушерката е специалистът, който може и трябва да бъде най-добрия приятел на майките и бебетата в началото на техния съвместен път.

Като организация, подкрепяща съвременните препоръки в сферата на родилните грижи, Мрежа за съвременна родилна грижа подава ръка на младите специалисти от страната в тяхното желание да се развиват професионално, като създава две целеви стипендии за млади акушерки, които желаят да се обучат за консултанти по кърмене.

Курсът се организира от Национална асоциация „Подкрепа за кърмене“ и ще се проведе в осем уикенда в периода от октомври до май.

Лекциите са фокусирани върху основите на кърменето, специфичните проблеми на лактацията и възможните им решения, като отделя внимание и върху усъвършенстването на уменията за ефективно общуване и поднасяне на информацията.

 

 

letter Основен лектор е д-р Анета Попиванова, IBCLC, неонатолог, асистент в катедра Неонатология към Майчин дом – София и началник на отделение „Физиологично” към Неонатологичната клиника на Майчин дом – София, заместник-председател на Националния комитет по кърмене, председател на Национална асоциация „Подкрепа за кърмене” и член на Академията по медицина на кърменето.

Целта

За да завършат успешно, участниците трябва да са посетили не по-малко от шест от седемте присъствени занятия и да са положили изпит. Обявената стипендия ще покрие таксата за обучение на одобрените кандидатки, както и разходите за път и престой в София по време на присъствените занятия.

Минималната сума, необходима за реализиране на проекта, е 2 000 лв. 

Да помогнеш е лесно

 • лева
  За успешния край Бъди първият изпратил!