Нова арфа за музикалното училище

Начало на кампанията: 29.08.2019

Подкрепете малките музиканти! Дарете за тяхната нова арфа.

Нова арфа за музикалното училище
5 970 лв. дарени остават Виж детайли
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни sms и абонаменти. За абонати на Telenor, VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или PayPal.
 • bank-icon Направи банков превод
  BG06UBBS 80 0210 2607 2940 Oснование на превода: Дарение за DMS ARFA

За кампанията

Кампанията е в подкрепа на инициатива на родители на ученици от класовете по арфа в НМУ “Любомир Пипков“. Целта на кампанията е закупуване на съвременен, нов музикален инструмент, който да бъде дарен на НМУ „Л.Пипков“ и използван в учебния процес при подготовка на учениците.

Сдружение „Ранно пиле“ подкрепя развитието на младежките и студентски кино, театър, изпълнителски, визуални, изящни и приложни изкуства. Сдружението подкрепя желанието на младите изпълнители и техните родители да помогнат в изграждането на съвременна образователна среда в своето училище, чрез подновяване и разширяване на вече съществуващата материална база от музикални инструменти, предназначени за обучение и концертни изяви.

Националното музикално училище има материална база за подготовка на арфисти, която не е подновявана от 10 години. Училището осигурява и поддръжката на инструментите, но през последните години е нарастнал броят на учениците в класа по арфа. От 6 човека, днес класът по арфа е с 24 ученика в различните възрастови групи, от 1-ви до 12-ти клас.

За развитие на техните изпълнителски умения и за ефективното провеждане на учебния процес е необходимо, учениците да репетират и в къщи, извън предвидените в програмата часове. Музикалното училище предоставя тази възможност на своите ученици, които ежедневно и в почивните дни репетират на инструментите в училището.Това се налага поради факта, че арфата е скъп и рядък музикален инструмент и не всеки ученик може да си закупи или вземе под наем.

Музикалните инструменти се използват ежедневно, но също се транспортират през цялата година при участията на младите изпълнители в музикални конкурси и концерти в България и чужбина.

letter Ние сме обединени от творчеството, музиката и вярата в постижимостта на мечтите!

Целта

Арфата е музикален инструмент със сложна и фина механика, която изисква специализирана поддръжка и се амортизира от натоварването при нейното ежедневно използване, от промяна в условията на външната среда и при транспортиране.

В момента училището разполага с две стари арфи и една сравнително нова, съответно на 45, 40 и 10 години.

С кампанията ще подпомогнем обновяването на вече съществуващата материална база от музикални инструменти, предназначени за обучение и концертни изяви на младите арфисти!

Да помогнеш е лесно

 • лева
  За успешния край Бъди първият изпратил!