Нова арфа за музикалното училище

Начало на кампанията: 29.08.2019

Подкрепете малките музиканти! Дарете за тяхната нова арфа.

Нова арфа за музикалното училище
10 066 лв. дарени остават Виж детайли
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни sms и абонаменти. За абонати на Telenor, VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или PayPal.
 • bank-icon Направи банков превод
  BG06UBBS 80 0210 2607 2940 Oснование на превода: Дарение за DMS ARFA

За кампанията

Кампанията е в подкрепа на инициатива на родители на ученици от класовете по арфа в НМУ “Любомир Пипков“. Целта на кампанията е закупуване на съвременен, нов музикален инструмент, който да бъде дарен на НМУ „Л.Пипков“ и използван в учебния процес при подготовка на учениците.

Сдружение „Ранно пиле“ подкрепя развитието на младежките и студентски кино, театър, изпълнителски, визуални, изящни и приложни изкуства. Сдружението подкрепя желанието на младите изпълнители и техните родители да помогнат в изграждането на съвременна образователна среда в своето училище, чрез подновяване и разширяване на вече съществуващата материална база от музикални инструменти, предназначени за обучение и концертни изяви.

Националното музикално училище има материална база за подготовка на арфисти, която не е подновявана от 10 години. Училището осигурява и поддръжката на инструментите, но през последните години е нарастнал броят на учениците в класа по арфа. От 6 човека, днес класът по арфа е с 24 ученика в различните възрастови групи, от 1-ви до 12-ти клас.

За развитие на техните изпълнителски умения и за ефективното провеждане на учебния процес е необходимо, учениците да репетират и в къщи, извън предвидените в програмата часове. Музикалното училище предоставя тази възможност на своите ученици, които ежедневно и в почивните дни репетират на инструментите в училището.Това се налага поради факта, че арфата е скъп и рядък музикален инструмент и не всеки ученик може да си закупи или вземе под наем.

Музикалните инструменти се използват ежедневно, но също се транспортират през цялата година при участията на младите изпълнители в музикални конкурси и концерти в България и чужбина.

letter Ние сме обединени от творчеството, музиката и вярата в постижимостта на мечтите!

Целта

Арфата е музикален инструмент със сложна и фина механика, която изисква специализирана поддръжка и се амортизира от натоварването при нейното ежедневно използване, от промяна в условията на външната среда и при транспортиране.

В момента училището разполага с две стари арфи и една сравнително нова, съответно на 45, 40 и 10 години.

С кампанията ще подпомогнем обновяването на вече съществуващата материална база от музикални инструменти, предназначени за обучение и концертни изяви на младите арфисти!

Да помогнеш е лесно

 • лева
  За успешния край Бъди първият изпратил!