17 777

Единен Дарителски Номер

Кампании за организации

DMS ARFA – Нова арфа за музикалното училище „Л. Пипков“

Кампанията е стартирала на: 29.08.2019
DMS ARFA – Нова арфа за музикалното училище „Л. Пипков“
 • Необходима сума: 12 000 евро
 • От началото на кампанията:
 • Събрани през еPay: 175 лв.
 • Събрани през ОББ: 11 лв.
 • Изпратени SMS: 75 броя
 • Абонаменти от 2 лв.: 6 броя
 • Абонаменти от 5 лв.: 0 броя
 • АКТИВНИ абонаменти за текущия месец:
  Абонаменти от 2 лв.: 2 броя
  Абонаменти от 5 лв.: 0 броя

Как да дарите?

Изпратете дарителски SMS Дарения чрез еднократни sms или sms абонамент на номер 17777 DMS ARFA Изпратете дарителски SMS с текст на латиница
DMS ARFA на номер 17 777
(за абонати на Telenor, VIVACOM и A1)

Сдружение „Ранно пиле“ оказва подкрепа за развитието на младежките и студентски кино, театър, изпълнителски, визуални, изящни и приложни изкуства.

Кампанията е в подкрепа на инициатива на родители на ученици от класовете по Арфа в НМУ “Любомир Пипков“. Целта на кампанията е закупуване на съвременен, нов музикален инструмент, който да бъде дарен на НМУ „Л.Пипков“ и използван в учебния процес при подготовка на учениците.

Сдружението подкрепя желанието на младите изпълнители и техните родители да помогнат в изграждането на съвременна образователна среда в своето училище, чрез подновяване и разширяване на вече съществуващата материална база от музикални инструменти, предназначени за обучение и концертни изяви.

Националното музикално училище има материална база за подготовка на арфисти, която не е подновявана от 10 години. Училището осигурява и поддръжката на инструментите, но през последните години е нарастнал броят на учениците в класа по арфа. От 6 човека, днес класът по арфа е с 24 ученика в различните възрастови групи, от 1-ви до 12-ти клас.

За развитие на техните изпълнителски умения и за ефективното провеждане на учебния процес е необходимо, учениците да репетират и в къщи, извън предвидените в програмата часове. Музикалното училище предоставя тази възможност на своите ученици, които ежедневно и в почивните дни репетират на инструментите в училището.Това се налага поради факта, че арфата е скъп и рядък музикален инструмент и не всеки ученик може да си закупи или вземе под наем.

Музикалните инструменти се използват ежедневно, но също се транспортират през цялата година при участията на младите изпълнители в музикални конкурси и концерти в България и чужбина. Арфата е музикален инструмент със сложна и финна механика, която освен че изисква специализирана поддръжка, се амортизира не само от натоварването при нейното ежедневно използване, но и от промяна в условията на външната среда и при транспортирането.

Към настоящия момент, две от трите големи арфи, с които разполага училището са съответно на 40 и 45 години, а третата е закупена от училището преди десет години.

С кампанията ще подпомогнем обновяването на вече съществуващата материална база от музикални инструменти, предназначени за обучение и концертни изяви на младите арфисти!

 

 

Как да дарите?

Изпратете дарителски SMS Дарения чрез еднократни sms или sms абонамент на номер 17777 DMS ARFA Изпратете дарителски SMS с текст на латиница
DMS ARFA на номер 17 777
(за абонати на Telenor, VIVACOM и A1)