Да дарим крачета за Милен!

Начало на кампанията: 18.07.2019

Милен се ражда с детска церебрална парализа – спастична квадрипареза. Провежда му се ежедневна рехабилитация, опериран е и многократно за намаляване на спастиката в крайниците.

Да дарим крачета за Милен!
3 719 лв. дарени остават Виж детайли
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни sms и абонаменти. За абонати на Telenor, VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или PayPal.
 • bank-icon Направи банков превод
  BG06UBBS 80 0210 2607 2940 Oснование на превода: Дарение за DMS MILEN

За кампанията

Наскоро родителите научават за оперативния метод „Селективна дорзална ризотомия”, прилаган най-успешно от д-р Парк в Детска болница „Сейнт Луис”, САЩ.

При този метод оперативно се прекъсват нервни окончания, които причиняват спастика и деформации. След като се запознава с медицинската документация, д-р Парк потвърждава, че Милен е подходящ за операцията и след нея очаква следните подобрения: намаляване на спазмите, подобряване на стойката и равновесието, подобряване на способността да ходи с проходилка.

Стойността на операцията и необходимите помощни средства е приблизително 80 000 лв. Родителите започват дарителска кампания, тъй като сумата е непосилна за тях.

 

letter Вярваме, че Милен може да има по-добър живот като стъпва смело и уверено!

Историята на Милен

Здравейте,

бях щастливо бременна с близнаци, които по време на бременността, бяха диагностицирани с Т-синдром. Синдромът представлява връзка на съдовете от едната плацента към другата. Т синдромът кара едното бебе да дава кръвта си на своя близнак, в резултат на което то става анемично, недохранено и с малко околоплодни води. В същото време бебето, което приема кръвта, нараства и може да развие различни усложнения.

За съжаление, в 33 гестационна седмица едното от двете бебета почина и се наложи да бъде направено спешно секцио. А другото бебе- Милен се роди с тежки двигателни и умствени увреждания.

От раждането му до днес провеждаме ежедневна рехабилитация, кинезитерапия, водна терапия, срещи с психолог и логопед! На скоро научихме за нов метод, който намалява спазъма на крачетата и позволява на детето след усилена рехабилитация да проходи. Затова, след много дълго обмисляне решихме да предприемем и тази крачка за лечението на нашето дете, а именно операцията Селективна дорзална ризотомия (СДР). Тази операция е единственият шанс за Милен и се прави в болница Saint Louis Children’s Hospital в САЩ.

Операцията ще намали спазъма на долните крайници, което съчетано с усилена рехабилитация ще позволи на Милен да започне да ходи самостоятелно.

Прогнозите на докторите са много обнадеждаващи. Очакваните резултати са подобряване на стойката в изправено и седнало положение, по-лесно движение и смяна на позицията на тялото, подобрение на равновесието и нивото на сигурност

Искрени благодарности на всеки, който ще подкрепи нашето борбено момче! Всяка подкрепа е от значение!

Зоя, майка на Милен

Да помогнеш е лесно

 • лева
  Всичко ще бъде наред Бъди първият изпратил!