Бъдеще за Кали!

Начало на кампанията: 27.06.2019

Борбата на Калоян е да преоделее парализата в долните крайници, получена след операция на гръбначния стълб.

Бъдеще за Кали!
21 491 лв. дарени остават Виж детайли
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни sms и абонаменти. За абонати на Telenor, VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или PayPal.
 • bank-icon Направи банков превод
  BG06UBBS 80 0210 2607 2940 Oснование на превода: Дарение за DMS KALI

Историята на Калоян

В пубертета получава изкривяване на гръбначния стълб, което прогресира в следващите 3-4 години. През ноември 2016 год. е опериран в болница „Софиямед” за поставяне на стабилизиращи импланти, с които да се коригира изкривяването.

След операцията се установява, че момчето е загубило чувствителност в краката.

Направените изследвания показват некоректна позиция на единия транспедикуларен винт и по спешност е извършена реоперация. Въпреки това, парализата в долните крайници остава.

През 2018 год. Калоян е консултиран в болница „Медикъл парк” Истанбул, а след това и опериран. Премахнати са всички импланти, поставени в България, като са заменени с подходящи. Поставена е и баклофенова помпа за намаляване на спастиката.

letter Оттук нататък единственото, което може да помогне на Калоян, е силова рехабилитация. В началото на тази година е провел един курс рехабилитация в болница „Мемориал” Истанбул с осезаем резултат.

Целта

В края на 2019 год. на Калоян е препоръчана терапия със стволови клетки, след която да се проведе рехабилитацията. Терапията ще се проведе в Нови Сад, Сърбия и е на стойност 95 000 лв.

Към юли 2020 год. на Калоян вече е приложена първата вливка на стволови клетки на стойност 23 000 лв. Към 03.07.2020 год. в дарителската му сметка има 45 400 лв.

Необходими са още 26 600 лв.

Да помогнеш е лесно

 • лева
  Всичко ще бъде наред Бъди първият изпратил!