Да помогнем на Руми в борбата с левкемията!

Начало на кампанията: 19.06.2019

До края на януари 2020 год. трябва да бъдат събрани и преведени на турската болница 28 725 евро, за да продължи лечението!

Да помогнем на Руми в борбата с левкемията!
45 963 лв. дарени остават Виж детайли
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни sms и абонаменти. За абонати на Telenor, VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или PayPal.
 • bank-icon Направи банков превод
  BG06UBBS 80 0210 2607 2940 Oснование на превода: Дарение за DMS RUMI

За кампанията

Диагностицирана е през 2009 год. с миелоидна левкемия. В продължение на 10 години е на поддържаща таргетна терапия и води нормален начин на живот.

Нещата са сравнително добре до февруари 2019 год., когато Руми започва да изпитва силни болки в гръбначния стълб. Приета е в болница и е оперирана за премахване на дискова херния.

Няколко дни след операцията болките стават още по-силни. Тогава й съобщават, че хроничната левкемия е прерастнала в бластна криза, но в следващите дни никой не дава категорично и ясно решение как ще протече лечението, затова близките й решават да я изпратят в турската клиника „Газиосман паша”.

letter Руми започва лечение в турската болница, което дава 90% шанс за оздравяване.

Целта

Лечението включва няколко курса химиотерапия и трансплантация на стволови клетки. Лечението е на стойност 115 000 евро, от които вече са предплатени 53 000 евро.


През август и септември 2019 год. на Руми бяха извършени 2 костно-мозъчна трансплантации. След това лечението й продължи с  изследвания, прегледи, медикаменти и манипулации.

Кампанията продължава за набиране на средства за периодични прегледи на състоянието й в болницата в Истанбул, назначаване на медикаментозна терапия и поставяне на ваксини. Разходите не могат да бъдат фиксирани предварително. Към 09.07.2020 год. в дарителската сметка на Руми няма налични средства.

Да помогнеш е лесно

 • лева
  Всичко ще бъде наред Бъди първият изпратил!