Помощ за Мишо!

Начало на кампанията: 06.06.2019

През 2023, а и през следващата 2024 год. рехабилитацията на Мишо в център "Рибем" продължава, когато има достатъчно средства за това. Мишо е напреднал много ментално - вече може да каже какво иска и чете. Рехабилитацията не трябва да спира, за да достигне детето пълния си потенциал.

Помощ за Мишо!
18 546 лв. дарени остават Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
  • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
    Дари чрез еднократни SMS и абонаменти. За абонати на Yettel., VIVACOM и A1.
  • computer-icon Дари онлайн още сега!
    С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или IRIS Solutions.
  • bank-icon Направи превод
    Български дарителски форум BG06UBBS80021026072940 Oснование: DMS MIHAIL

Историята на Мишо

Михаил се ражда в седмия месец с мозъчен кръвоизлив. След едномесечно лечение в кувьоз е изписан и до осмия месец всичко е наред, но тогава отключва епилепсия – синдром на Уест. Гърчовете и медикаментозната терапия връщат развитието на детето силно назад и в момента то не може да седи, да ходи и дори да лази.

В края на януари 2019 год. родителите научават за рехабилитационен център Рибем в Турция, завеждат Мишо на двуседмична рехабилитация там и виждат голяма промяна само за 2 седмици. През 2020 год. в рехабилитационната програма на малкия Мишо са планирани по 18 процедури месечно в турския център „Рибем”. Годишната стойност на терапиите е около 18 000 евро.

Епидемията от коронавирус попречи на Михаил да посещава редовно рехабилитационните курсове в Турция през 2021 г. След двумесечно прекъсване заради пандемията, Мишо продължава рехабилитацията в център Рибем. Израства на височина, което създава проблеми с мускулите и сухожилията и се налага отпускаща операция на краката, за да се намали спастиката. Стойността на операцията ще е между 3000 и 4000 евро в зависимост от сложността и престоя в болница. След това ще е нужен едномесечен престой в център Рибем.

Детето бързо напредва и в ментално отношение. Започнал е да говори много, има все по-добър зрителен контакт, служи си добре с ръцете. Към 01.07.2021 год. в дарителската сметка на Михаил има 4 700 лв. Необходими са до 8000 лв. за операция и около 15 000 лв. за терапии до края на годината – общо 23 000 лв.

През 2022 год. рехабилитацията на Михаил в център Рибем в Турция продължи, но в намален обем, поради липса на достатъчно средства.

letter През 2023, а и през следващата 2024 год. рехабилитацията на Мишо в център "Рибем" продължава, когато има достатъчно средства за това. Мишо е напреднал много ментално - вече може да каже какво иска и чете.

Развитие

През 2023 год. терапиите в център „Рибем“ продължават. Мишо вече е ученик и ходи с огромно желание на училище. Познава буквите, чете срички и думи.

През 2024 год. родителите на Мишо се пренасочват към друг рехабилитационен център в Турция – център „Роза Академи“. Причините да се откажат от център „Рибем“ са предимно финансови, но наред с това установяват, че предлаганите от Роза Академи множество различни процедури и специфичното им комбиниране води до чудесни резултати при Мишо. Едногодишната оферта е на стойност 49 420 евро.
Към 21.02.2024 год. в дарителската сметка на Мишо има 5600 лв., които ще бъдат използвани за подмяна на ортезите му, когато съдът разреши този разход.
Необходими са минимум 50 000 евро, за да продължи рехабилитацията на Михаил през 2024 год.

Рехабилитацията не трябва да спира, за да достигне детето пълния си потенциал!

 

 

Да помогнеш е лесно

  • лева
    Всичко ще бъде наред Бъди първият изпратил!