Цвети Байлова
DMS CVETI

Цвети Байлова

Кампанията на Цвети приключи успешно, необходимата сума за лечението й е събрана.

 

Сподели

Заедно събрахме 2 813 лв.

Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
0 0 0 2020 лв. 793 лв. 0 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 0 от 2 лв.0 от 5 лв.

За кампанията

Цвети е родена недоносена в 30 г. с. в тежко състояние. В резултат развива детска церебрална парализа – спастична диплегия. Патологично повишеният мускулен тонус и спастицитетът в крайниците, които водят до хронична болка и деформации, могат да бъдат дълготрайно намалени с операция, чрез която се прекъсват част от увредените сензорни нервни окончания – селективна дорзална ризотомия.

Една от водещите клиники в света за този оперативен метод е детската болница „Сейнт Луис” в щата Мисури, САЩ. Д-р Парк дава надежда, че след извършване на неврологичната, а след това и на ортопедична операция, Цвети ще може да ходи без чужда помощ вкъщи и навън.

Стойността на двете операции, заедно със следоперативна рехабилитация и помощни средства за раздвижване е 60 000 щатски долара. Престоят в САЩ ще е най-малко 1 месец и заедно с пътните разходи ще възлезе на около 15 000 щатски долара. Общо необходимата сума за лечение на Цвети в САЩ е 75 000 USD.

Към 10.06.2019 год. в дарителската сметка на Цвети има 86 760 лв. Необходими са още 43 240 лв.