Да подадем ръка на Иво Христов!

Начало на кампанията: 10.05.2019

През август 2023 год. за първи път на Иво е препоръчано лекарство, което има шанс да стопи и намали туморите и да подобри качеството му на живот!

Да подадем ръка на Иво Христов!
336 082 лв. дарени остават Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
  • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
    Дари чрез еднократни SMS и абонаменти. За абонати на Yettel., VIVACOM и A1.
  • computer-icon Дари онлайн още сега!
    С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или IRIS Solutions.
  • bank-icon Направи превод
    Български дарителски форум BG06UBBS80021026072940 Oснование: DMS IVCHO

Историята на Иво

Иво има диагноза „Неврофиброматоза – тип 2” ат 2014 год. При това заболяване тялото постоянно образува доброкачествени тумори. При Иво те са в малкия мозък и в областта на гръбначния мозък, което води до опасност да бъдат притиснати важни жизнени центрове. До момента са му направени 4 мозъчни операции и 30 вливания на медикамента „Авастин”.

Иво имаше кампания в DMS  до ноември 2017 год. за набиране на средства за лечение с „Авастин”. Кампанията беше прекратена, когато фондът за лечение на деца започна да заплаща лекарството.

Към октомври 2019 год., поради нарастване на един от туморите, който притиска мозъчния ствол, Иво отново започна лечение с Авастин. Схемата на вливане е на 21 дни. Предвиждат е 3 вливки, след което Иво ще замине на контролен преглед в Германия – INI Хановер, където ще се прецени дали може да бъде опериран отново. Иво вече е пълнолетен и лекарството не може да бъде заплатено от звеното в НЗОК, заменило фонда за лечение на деца. Цената на една доза от медикамента „Авастин – 400“ е 1683.06 евро.

През 2021 год. Иво премина през тежки изпитания – беше опериран, за известно време изпадна в кома, след която последваха дълги месеци на възстановяване.

В началото на май 2022 год. Иво беше изписан от болницата и премина комплексна интензивна рехабилитация. Стойността на процедурите е 12 730 евро.

Хронология на кампанията

През 2021 год. лечението на Иво продължи с неврохирургични операции в България и продължаване на протонната терапия в Русия – бяха планирани четири операции. За провеждането на протонната терапия бяха необходими 27 000 лв. и около 10 000 щатски долара за двумесечен престой в Москва на Иво и един придружител.

След проведеното радиологично лечение Иво трябваше да почива 6 месеца. След това продължи с облъчване на туморите по гръбначния стълб. Стойността на лечението е 15 000 евро.

Предстои Иво да постъпи на 16.12. 2022 г. в българска болница за премахване на един от туморите. След това, желателно още през януари, ще замине за Германия, гр. Бохум, където е планирана сложна операция за премахване и на други тумори в близост до артерии и органи.

Стойността на операцията е 58 952 евро.През януари 2023 се налага спешно да замине за Германия, гр. Бохум, където е планирана сложна операция за премахване и на други тумори в близост до артерии и органи. Стойността на операцията е 58 952 евро. В момента в сметката на Иво има само 300 лв.

На 20.01.2023 Иво замина за Германия, на болницата вече са преведени парите за операцията. Кампанията засега остава отворена, докато не постъпи нова информация какви необходимости ще има за лечението на Иво.

letter През август 2023 год. за първи път на Иво е препоръчано лекарство, което има шанс да стопи и намали туморите и да подобри качеството му на живот. Съветът на д-р Спасов от УМБАЛ „Св. Георги“ Пловдив е лечението с медикамента Koselugo да започне веднага и да продължи поне 1 година. Лекарството не е регистрирано в България и не се реимбурсира от НЗОК, а цената му е 24 200 евро на месец.

Развитие

Ивчо вече е набрал необходимите средства за 3 месеца лечение с новото лекарство.

Кампанията продължава за набиране на още 218 000 евро за следващите 9 месеца. Целта на кампанията е актуализирана  с новата сума.

Да помогнеш е лесно

  • лева
    Всичко ще бъде наред Бъди първият изпратил!