Да спасим „Розовата къща“!

Начало на кампанията: 17.04.2019

В момента къща „Посока” на бул. "Сливница" 109 в София или „Розовата къща“, както е разпознаваема за посещаващите я, е единствения функциониращ нископрагов център в София, където зависими хора могат да получат социална и здравна помощ и подкрепа, възможност да се погрижат за хигиената си и храна в рамките на работното време на къщата.

Да спасим „Розовата къща“!
Кампанията се нуждае от 1 600 лв. месечно
Виж детайли
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни sms и абонаменти. За абонати на Telenor, VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или PayPal.
 • bank-icon Направи банков превод
  BG06UBBS 80 0210 2607 2940 Oснование на превода: Дарение за DMS PINK HOUSE

За кампанията

Ежемесечно посетителите на Къщата ще могат да получават и правна помощ. Клиенти са уязвими хора със зависимости към наркотични вещества, бездомни, серопозитивни и хора от малцинствени групи.

Хората, попаднали в ситуацията на зависимост, много често остават без никаква социална, семейна и институционална подкрепа.

В центъра се предоставят здравни обучения, актуални за техните нужди, веднъж месечно се организира и посещение и тренинг от адвокат, който консултира клиентите за техните права, свързани със социалните и човешки права. Чрез неформално общуване получават емоционална подкрепа и усещане за сигурност.

е

 

letter Дейностите на Розовата къща им дават възможност да покрият минималните си нужди за оцеляване – пералня и сушилня, баня, суха храна, топли напитки.

Целта

Цел на кампанията е запазването и разширяването на дейностите, който се осъществяват в рамките на съществуващата „Къща Посока“ след решение на управителния съвет на „Фракарита България“ за закриване на услугата.

Да помогнеш е лесно

 • лева
  За успешния край Бъди първият изпратил!