17 777

Единен Дарителски Номер

Кампании за хора

DMS BOGOMIL – Богомил Люцканов

Кампанията е стартирала на: 04.04.2019
DMS BOGOMIL – Богомил Люцканов
 • Необходима сума: 67 200 лв.
 • От началото на кампанията:
 • Събрани през еPay: 510 лв.
 • Събрани през ОББ: 370 лв.
 • Изпратени SMS: 537 броя
 • Абонаменти от 2 лв.: 3 броя
 • Абонаменти от 5 лв.: 0 броя
 • АКТИВНИ абонаменти за текущия месец:
  Абонаменти от 2 лв.: 2 броя
  Абонаменти от 5 лв.: 0 броя

Как да дарите?

Изпратете дарителски SMS Дарения чрез еднократни sms или sms абонамент на номер 17777 DMS BOGOMIL Изпратете дарителски SMS с текст на латиница
DMS BOGOMIL на номер 17 777
(за абонати на Telenor, VIVACOM и A1)

Богомил Люцканов е на 42 год., от Варна. През есента на 2015 г. му е поставена диагноза „Множествена склероза – цереброспинална форма”. Това е автоимунно възпалително заболяване на нервната система, което бавно, но сигурно води до пълно инвалидизиране.

В процеса на заболяването на Богомил му е проведена плазмофереза и терапия с кортикостероиди, но за съжаление терапията не е успешна. През последните 2 години състоянието му се влошава значително – чувства се отпаднал и непълноценен, зрението му е нарушено, получава болезнени пристъпи и схващания на крайниците, а също така нарушения на вестибуларния апарат и слуха.

След последния преглед в болница УМБАЛ „Света Марина“ – Варна, му е предложено лечение – автоложна костно-мозъчна трансплантация в рамките на научно изследване, която би могла да спре прогресията на болестта.

Стойността на трансплантацията възлиза на 67 200 лв., които са непосилни за Богомил и близките му, поради което те започват дарителска кампания.

Към 22.05.2019 год. в дарителската сметка на Богомил има 13 500 лв. Необходими са още 53 700 лв.


Информация за стойността на даренията и разходите по системата. 
Актуална информация за набраните дарения.

Отчитането в реално време на изпратените смс-и и постъпления от онлайн дарения е ориентировъчно, точните данни за кампанията ще намерите в Отчети/Месечни справки (pdf). Актуалните бройки абонаменти за всеки месец също ще намерите там. Броячът показва с натрупване всички направени абонаменти от началото на кампанията, както и текущите за месеца.

Всяка кампания получава минимум 90% от финансовите постъпления от дарителските sms и 95% от постъпленията от онлайн дарения.

Как да дарите?

Изпратете дарителски SMS Дарения чрез еднократни sms или sms абонамент на номер 17777 DMS BOGOMIL Изпратете дарителски SMS с текст на латиница
DMS BOGOMIL на номер 17 777
(за абонати на Telenor, VIVACOM и A1)