Да запазим родната къща на Гена Димитрова!

Начало на кампанията: 19.03.2019

Като млада певица, Гена Димитрова е имала шанса да получи стипендия и да се обучава в Школата на Миланската Скала. Така стартира голямата й кариера. До последно тя всячески и с безкрайна отдаденост подпомагаше млади оперни певци. Тя знаеше колко е важна помощта за младия певец.

Да запазим родната къща на Гена Димитрова!
115 лв. дарени остават Виж детайли
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни sms и абонаменти. За абонати на Telenor, VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или PayPal.
 • bank-icon Направи банков превод
  BG06UBBS 80 0210 2607 2940 Oснование на превода: Дарение за DMS GENA

За кампанията

Мисията на фондация „Гена Димитрова“ е да продължим да работим в тази насока и по този начин нейното духовно наследство да се разраства.

Пътят на Гена Димитрова може да бъде пример за всеки млад човек – да види откъде е тръгнала и какво е постигнала. В този смисъл е важно да се съхрани родният й дом, което е една от целите на Фондацията.

През 2011г. наследниците на Гена Димитрова даряват родната къща на певицата на община Плевен с цел да се изгради къща-музей или обществена колекция. През 2017 г. къщата е обявена за недвижима културна ценност от „национално значение“.

Къщата има нужда от ремонт и облагородяване с цел да се изгради експозиция в нея. Понеже е паметник на културата от национално значение, всяка възстановителна работа и промяна по нея трябва да бъде придружена от одобрен архитектурен проект, изготвен от лицензиран архитект.

 

 

letter Община Плевен не се ангажира с изготвянето на проекта, затова се роди идеята да се изготви и дари проекта на общината, с който тя може да кандидатства пред Министерство на културата за финансиране на ремонта. 

Целта

Нашата кауза е да съберем средства за изготвянето на архитектурния проект. 

Подкрепете ни!

Да помогнеш е лесно

 • лева
  За успешния край Бъди първият изпратил!