Изграждане на „Комплекс за деца и младежи с проблеми в развитието“

Начало на кампанията: 18.03.2019

Важно е и да се работи за подпомагане на семействата на всяко дете за преодоляване на социалната изолация, чрез успешната му адаптация и включване в социално-обществения живот, както и подпомагане на социалната интеграция и личностната реализация на всяко дете, което ще доведе до повишаване качеството на живот на детето и на неговото семейство.

Изграждане на „Комплекс за деца и младежи с проблеми в развитието“
1 285 лв. дарени остават Виж детайли
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни sms и абонаменти. За абонати на Telenor, VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или PayPal.
 • bank-icon Направи банков превод
  BG06UBBS 80 0210 2607 2940 Oснование на превода: Дарение за DMS ZA DECATA

За кампанията

Сдружение „За Децата-2017“ в обществена полза има за цел създаване на подходяща среда, необходима за пълноценното развитие на всяко дете с увреждане, предоставяща подходящи условия за индивидуалното му развитие, съобразно индивидуалните му потребности.

letter Целта е изграждане и функциониране на Комплекс за рехабилитация, интеграция и професионално обучение на деца и младежи с проблеми в развитието

Какво ще направим?

Този комплекс ще бъде създаден за деца и младежи, които въпреки своите проблеми имат потенциал и ние ще им помогнем да го развият. Да бъдат полезни както за себе си, така и за обществото!

Той ще включва:

 • Медицински център за рехабилитация с капацитет от 20 потребители дневно на възраст от 7 до 18 години.
 • басейн за водна рехабилитация.
 • барокамера и локомат
 • Социален център – капацитетът му ще е 30 потребители дневно на възраст от 7 до 18 години.

В центъра ще се извършва следните дейности: логопедична, психологична, Монтесори терапия, ерготерапия, ще има сензорна стая, компютърна зала, арт терапевтични занимания, музикотерапия и трудово обучение.

Ще се развиват индивидуалните физически, умствени и творчески умения, както и личностния потенциал на всяко дете. Ще бъде обособен кът, в който децата ще могат да празнуват рождените си дни, в който родителите им ще могат да ги оставят почасово за гледане. Той ще бъде за всички деца.

В имота има съществуващо баскетболно игрище, което ще бъде реновирано. Ще има адаптирани детски и спортни площадки. Ще има и опитно поле. В близост до имота има и конна база. Идеята ни е всички процедури, на които родителите водят децата си, да бъдат съсредоточени на едно място. Комплексът ще работи и през почивните дни с наличен медицински персонал.

 

Да помогнеш е лесно

 • лева
  За успешния край Бъди първият изпратил!