В подкрепа на децата с бъбречни увреждания!

Отглеждането на децата с бъбречни увреждания е свързано с чести хоспитализации, операции, интервенции и наблюдения. Децата са заложници на наложения хранителен, санитарен, физически и медикаментозен режим. Липсата на професионално подготвени екипи в детските градини ограничава достъпа на децата с бъбречни аномалии в детските градини и води до тяхната социална изолация и липса на интеграция.

В подкрепа на децата с бъбречни увреждания!
14 лв. дарени остават Виж детайли
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни sms и абонаменти. За абонати на Telenor, VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или PayPal.
 • bank-icon Направи банков превод
  BG06UBBS 80 0210 2607 2940 Oснование на превода: Дарение за DMS IGRAY

За кампанията

Сдружение „Асоциация на родители на деца с бъбрeчни заболявания“ e създадено през 2010 от родители на деца с бъбречни увреждания. Реализираме дейности, чрез които да подкрепим семействата и децата в болничните заведения и извън тях, да инициираме законодателни промени, чрез които да бъдат подобрени мерките по превенция на бъбречните заболявания, да популяризираме трудностите и потребностите на децата с бъбречни увреждания, с основна цел да подобрим качеството на живот на малчуганите.

Защо го правим?

Проблемът ще става все по-крещящ и поради факта, че броят на децата с бъбречни увреждания и заболявания непрекъснато расте, по данни на детските нефролози „ 40 000 деца живеят с неподозирани аномалии”, по данни на детските уролози “ 1,28% от всички новородени претърпяват урологична операция до 16 г. „.

 

letter Смело можем да твърдим, че в лечебните заведения липсва подходяща и адекватна подкрепа от психолог, социален работник и педагог за родителите и децата. Опитът ни от посещения в отделенията за деца с бъбречни увреждания или заболявания показва, че има голяма нужда от подкрепа на семействата, както в болничните заведения, така и в семейна среда.

Целта

Ето защо сме решени да разширим обхвата на инициатива „Играй и твори с нас“ чрез ежедневни посещения в отделенията и извън тях, с участието на психолог и педагог.

За реализиране на тези дейности се нуждаем от средства за закупуване на материали, игри, изработване и реализиране на индивидуални програми за подкрепа на децата.

Да помогнеш е лесно

 • лева
  За успешния край Бъди първият изпратил!