Дари усмивка!
DMS USMIVKA

Дари усмивка!

Сподели

Заедно събрахме 453 лв.

Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
83 20 6 230 лв. 70 лв. 0 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 0 от 2 лв.0 от 5 лв.

За кампанията

“Сийдър” предоставя 24-часова грижа на най-много деца и младежи в неравностойно положение сред НПО сектора в България.

Фондацията е активен участник в процеса на деинституционализация, съпредседател е на Постоянната експертна работна група по деинституционализация заедно с Държавната агенция за закрила на детето, участва в редица работни групи и консултативни съвети в страната.

В един от центровете за настаняване от семеен тип на фондация „Сийдър“ в Казанлък, живеят 12 от децата с най-тежки и комплексни увреждания. Всички те са лишени от родителска грижа и са изведени от големите държавни институции, където не са получавали адекватна грижа. Част от диагнозите са Спина Бифида, тежки форми на ДЦП, туберкулоза, малформация на крайници, много често комбинация от няколко наведнъж.

Повечето от децата са невербални и трудно подвижни. Крехки са, често боледуват. Тяхното ежедневие не е като на повечето деца – те не тичат, не скачат на ластик, не ритат топка. Едно обаче е безспорно – те са едни от най-усмихнатите деца, които познаваме. И всеки ден ни учат какво е да преодоляваш себе си, да се бориш, да си силен, да се усмихваш на света и да го заразяваш с позитивна енергия.

 

 

letter За отглеждането на тези деца са необходими комплекс от терапии (физиотерапия, рехабилитация, сензорни терапии, арт терапия), 24-часово присъствие на социални терапевти и медицински сестри, транспорт, за да бъдат извеждани и материали и медикаменти, който фондация „Сийдър“ ежедневно обезпечава.