Дари усмивка!

Начало на кампанията: 18.03.2019

Фондация „Сийдър” е българска неправителствена организация, чиято мисия е да осигурява на деца и младежи в неравностойно положение в България по-добра грижа, по-добър начин на живот. Организацията управлява 9 социални услуги, сред които 7 центъра за настаняване от семеен тип, 1 център за рехабилитация и социална интеграция и 1 защитено жилище на територията на общините Казанлък и Кюстендил.

Дари усмивка!
430 лв. дарени остават Виж детайли
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни sms и абонаменти. За абонати на Telenor, VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или PayPal.
 • bank-icon Направи банков превод
  BG06UBBS 80 0210 2607 2940 Oснование на превода: Дарение за DMS USMIVKA

За кампанията

“Сийдър” предоставя 24-часова грижа на най-много деца и младежи в неравностойно положение сред НПО сектора в България.

Фондацията е активен участник в процеса на деинституционализация, съпредседател е на Постоянната експертна работна група по деинституционализация заедно с Държавната агенция за закрила на детето, участва в редица работни групи и консултативни съвети в страната.

В един от центровете за настаняване от семеен тип на фондация „Сийдър“ в Казанлък, живеят 12 от децата с най-тежки и комплексни увреждания. Всички те са лишени от родителска грижа и са изведени от големите държавни институции, където не са получавали адекватна грижа. Част от диагнозите са Спина Бифида, тежки форми на ДЦП, туберкулоза, малформация на крайници, много често комбинация от няколко наведнъж.

Повечето от децата са невербални и трудно подвижни. Крехки са, често боледуват. Тяхното ежедневие не е като на повечето деца – те не тичат, не скачат на ластик, не ритат топка. Едно обаче е безспорно – те са едни от най-усмихнатите деца, които познаваме. И всеки ден ни учат какво е да преодоляваш себе си, да се бориш, да си силен, да се усмихваш на света и да го заразяваш с позитивна енергия.

 

 

letter За отглеждането на тези деца са необходими комплекс от терапии (физиотерапия, рехабилитация, сензорни терапии, арт терапия), 24-часово присъствие на социални терапевти и медицински сестри, транспорт, за да бъдат извеждани и материали и медикаменти, който фондация „Сийдър“ ежедневно обезпечава.

Целта

Държавното финансиране покрива само основните нужди без оглед на специфичните социални и здравни потребности, които са много и разнолики.

Проектът „Дари Усмивка“ цели да осигури средствата за тези така необходими терапии, така че детските им усмивки да продължават да греят.

Да помогнеш е лесно

 • лева
  За успешния край Бъди първият изпратил!