17 777

Единен Дарителски Номер

Кампании за организации

DMS USMIVKA – Дари усмивка!

Кампанията е стартирала на: 18.03.2019
DMS USMIVKA – Дари усмивка!
 • От началото на кампанията:
 • Събрани през еPay: 20 лв.
 • Събрани през ОББ: 80 лв.
 • Изпратени SMS: 69 броя
 • Абонаменти от 2 лв.: 9 броя
 • Абонаменти от 5 лв.: 0 броя
 • АКТИВНИ абонаменти за текущия месец:
  Абонаменти от 2 лв.: 1 броя
  Абонаменти от 5 лв.: 0 броя

Как да дарите?

Изпратете дарителски SMS Дарения чрез еднократни sms или sms абонамент на номер 17777 DMS USMIVKA Изпратете дарителски SMS с текст на латиница
DMS USMIVKA на номер 17 777
(за абонати на Telenor, VIVACOM и A1)

Кампанията е сред каузите в националната дарителска инициатива „България дарява“!

Фондация „Сийдър” е българска неправителствена организация, чиято мисия е да осигурява на деца и младежи в неравностойно положение в България по-добра грижа, по-добър начин на живот. Организацията управлява 9 социални услуги, сред които 7 центъра за настаняване от семеен тип, 1 център за рехабилитация и социална интеграция и 1 защитено жилище на територията на общините Казанлък и Кюстендил.

“Сийдър” предоставя 24-часова грижа на най-много деца и младежи в неравностойно положение сред НПО сектора в България. Фондацията е активен участник в процеса на деинституционализация, съпредседател е на Постоянната експертна работна група по деинституционализация заедно с Държавната агенция за закрила на детето, участва в редица работни групи и консултативни съвети в страната.

В един от центровете за настаняване от семеен тип на фондация „Сийдър“ в Казанлък, живеят 12 от децата с най-тежки и комплексни увреждания. Всички те са лишени от родителска грижа и са изведени от големите държавни институции, където не са получавали адекватна грижа. Част от диагнозите са Спина Бифида, тежки форми на ДЦП, туберкулоза, малформация на крайници, много често комбинация от няколко наведнъж.

Повечето от децата са невербални и трудно подвижни. Крехки са, често боледуват. Тяхното ежедневие не е като на повечето деца – те не тичат, не скачат на ластик, не ритат топка. Едно обаче е безспорно – те са едни от най-усмихнатите деца, които познаваме. И всеки ден ни учат какво е да преодоляваш себе си, да се бориш, да си силен, да се усмихваш на света и да го заразяваш с позитивна енергия.

Защо го правим?

За отглеждането на тези деца са необходими комплекс от терапии (физиотерапия, рехабилитация, сензорни терапии, арт терапия), 24-часово присъствие на социални терапевти и медицински сестри, транспорт, за да бъдат извеждани и материали и медикаменти, който фондация „Сийдър“ ежедневно обезпечава.

Държавното финансиране покрива само основните нужди без оглед на специфичните социални и здравни потребности, които са много и разнолики. Проектът „Дари Усмивка“ цели да осигури средствата за тези така необходими терапии, така че детските им усмивки да продължават да греят.

Дарете и вие усмивка на децата на „Сийдър“! :)


Информация за стойността на даренията и разходите по системата. 
Актуална информация за набраните дарения.

Отчитането в реално време на изпратените смс-и и постъпления от онлайн дарения е ориентировъчно, точните данни за кампанията ще намерите в Отчети/Месечни справки (pdf). Актуалните бройки абонаменти за всеки месец също ще намерите там. Броячът показва с натрупване всички направени абонаменти от началото на кампанията, а не текущите за месеца.

Всяка кампания получава минимум 90% от финансовите постъпления от дарителските sms и 95% от постъпленията от онлайн дарения.

 

Уеб адрес: www.cedarfoundation.org

Как да дарите?

Изпратете дарителски SMS Дарения чрез еднократни sms или sms абонамент на номер 17777 DMS USMIVKA Изпратете дарителски SMS с текст на латиница
DMS USMIVKA на номер 17 777
(за абонати на Telenor, VIVACOM и A1)