Кажи „Не!“ на ненужното страдание!

Кажи „Не!“ на ненужното страдание!

Начало на кампанията: 15.03.2019
Цел: 1 000 лв. месечно
Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
2478 2294 227 45 лв. 145 лв. 10 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 20 от 2 лв.4 от 5 лв.

Какво правим

Ние сме първата организация в България фокусирана основно върху защитата на животните в индустриалното животновъдство. Животни, прекарващи живота си наблъскани в клетки, неспособни да извършват естественото си поведение, често ранени, страдащи и уплашени. Животни, чиито зов за помощ рядко достига до обществото – безгласни.

Вярваме, че един по-справедлив свят, в който се отнасяме към животните с уважение и състрадание, е възможен.

Стремим се да предотвратим възможно най-много от страданието на възможно най-голям брой животни като изискваме промени в законодателството, нормативната уредба и фирмените политики на компании.

Не пренебрегваме и нуждата от информираност на обществото за жестоките практики в индустрията, защото без обществена подкрепата институционалната и корпоративната промяна са непостижими.

Първият ни и основен проект, който все още тече, е кампанията за забрана на фермите за ценни кожи.

Организирахме Национална гражданска инициатива за забрана на добива на ценни кожи в България, която бе подписана от 51 хил. български граждани и през септември 2019 г. в Парламента беше внесен законопроект за забрана.

В момента гласуването му продължава да се отлага системно от депутатите, но ние няма да спрем да напомняме, че е крайно време забраната да се случи и, че всеки изминал ден обрича хиляди норки на страдание и смърт. 

Нека заедно спрем ненужната жестокост! Нека твоят глас бъде гласът на безгласните!

letter Нека заедно спрем ненужната жестокост! Нека твоят глас бъде гласът на безгласните!