Изхвърли тази дислексия!

Начало на кампанията: 15.03.2019

„Бъдеще за таланти" е фондация, която организира събития и кампании в подкрепа на приятелски организации, които имат успешни практики в сферата на образованието и изкуството.

Изхвърли тази дислексия!
83 лв. дарени остават Виж детайли
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и да събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни sms и абонаменти. За абонати на Telenor, VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или PayPal.
 • bank-icon Направи банков превод
  BG06UBBS 80 0210 2607 2940 Oснование на превода: Дарение за DMS BUDITEL

За кампанията

Ние работим в посока обединение на граждански организации, които да си сътрудничат за развитието на дарителската култура в България.

От учредяването си през 2016г., фондацията организира събития и популизира кампании на редица неправителствени организации. Сред проектите, които подкрепя, са училище Луи Браил, менторската програма „Скритите таланти на България” и училище по изкуства и занаяти за социално слаби деца „Димитър Екимов“ с. Русаля.

Изпитната среда на учениците с дислексия в 7 клас трябва да е по-добра, за да спечелят всички. Мечтаното от тях училище ще има и техния талант.

Но колко на брой е общността им, която ще застане пред Националното външно оценяване, в условия, наравно с другите?Вярваме в числата. Те ще дадат отговор на въпросите защо и как е заложено нашето бъдеще.

 

letter „Не мисли, че всичко е от лошо по-лошо, ако си с дислексия! Изхвърли тази дистопия*! Представи си, че всичко е от хубаво и по-хубаво!"

Целта

С този апел фондация „Бъдеще за таланти“ (ФБТ) ще създаде 10 пилотни граждански групи за поддържането на форум „Бъдеще за таланти“ в полза на учениците с дислексия. Те имат нужда от по-добро изпитно място, което да е прекрасно, не само – в мечтите им.

Планирани са 3 издания на форума до 2022. Те честват паметта на Александър Бел (страдал от дислексия).* Дистопия – въображаемо лошо място,  а тук, – преживяването на тийнейджърите в борбата им с графиката на думите и математическите символи.

 

Да помогнеш е лесно

 • лева
  За успешния край Бъди първият изпратил!