Програма за деца с вродени сърдечни заболявания

Начало на кампанията: 15.03.2019

Основната мисия на организацията е подобряване качеството на живот на децата с хронични заболявания и техните семейства и преодоляване на социалната им изолация. Хроничната болест засяга не само детето, което често се налага да преживява болезнени процедури, операции и престои в болница, но и цялото семейство.

Програма за деца с вродени сърдечни заболявания
461 лв. дарени остават Виж детайли
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни sms и абонаменти. За абонати на Telenor, VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или PayPal.
 • bank-icon Направи банков превод
  BG06UBBS 80 0210 2607 2940 Oснование на превода: Дарение за DMS SARTSE

Какво правим

Основните ни дейности са психологическо, медицинско, семейно и социално консултиране, оздравителни програми за деца и младежи, осигуряване на сигурно пространство за споделяне на родители, младежи и деца.

Прилагаме арт терапия, организираме социални спални за родители на деца, семинари за млади хора над 18г. със сърдечни заболявания, провеждаме застъпнически и информационни кампании за промяна на нагласите към хронично болните деца и техните семейства.

Асоциацията има дълъг опит в провеждането на оздравителни програми за деца и младежи с хронични заболявания. Проучванията на нуждите на целевата група показаха, че има голяма нужда от провеждане на такава програма и за най-малките деца, с участието на родителите им.

Оздравителната програма съчетава активната почивка за децата с психологическа и здравна рехабилитационна работа, свързана с неутрализиране на негативните ефекти от сърдечното или друго хронично заболяване и от сърдечна операция. Реализира се на подходящо място и се осъществява от екип : психолог, социален работник и лекар, подпомагани от доброволни сътрудници с хронично заболяване от гр. София. Тя цели, от една страна, заздравяване на връзката между детето и родителите му, а от друга интегриране на спецификите на заболяването.

Непрекъснатата връзка на родителите с лекар и психолог в неформална обстановка им дава възможност да се справят с високата си тревожност и да изследват нови поведения.

 

 

 

letter Всеки възрастен с вродено сърдечно заболяване някога е бил дете!

Целта

Предвиждаме в тази програма да се включат 15 семейства с деца от 1г. до 10 г. от цялата страна, които в продължение на 5 дни ще преминат обучение за ефективно родителстване на деца със сърдечно-съдови и други хронични заболявания и ще заздравят връзката с децата си.

От друга страна тази програма е полезна за професионалистите за да разберат по-добре нуждите на семействата и да им помогнат да се изправят срещу страховете си, да са пълноценни за децата си.

 

Да помогнеш е лесно

 • лева
  За успешния край Бъди първият изпратил!