Чуй ме, аз говоря!

Начало на кампанията: 15.03.2019

Ние сме Сдружение БАЛИЗ-Плевен, а нашата кауза «Чуй ме, аз говоря!» е за набиране на 10 000 лв. за закупуване на лаптоп със специализирани програми. С тях ще допринесем за подобряване на комуникативните възможности за обучение и развитие на деца с множествени увреждания.

Чуй ме, аз говоря!
29 лв. дарени остават Виж детайли
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни sms и абонаменти. За абонати на Telenor, VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или PayPal.
 • bank-icon Направи банков превод
  BG06UBBS 80 0210 2607 2940 Oснование на превода: Дарение за DMS DETEPLEVEN

Защо е важна каузата ни

Помагащите технологии за контрол с поглед са изключително важни за деца и възрастни, които имат проблеми с говора и с фината моторика (трудности при извършване на прецизни и координирани движения на ръцете) и ще ги подпомогне да участват активно в социалния живот.

Те се основават на възможността чрез камера и специализирани програми да се определя къде върху екрана на компютъра е фокусиран погледът на потребителя.

Технологията се прилага при деца с церебрална парализа, множество увреждания, аутизъм и други комуникативни затруднения. Децата учат и развиват своите умения под формата на игра.

Това е заложено в програмите, които се използват в работата с подпомагащите технологии.

Започва се с подобряване контрола и точността на погледа, задържане на вниманието, изграждане на взаимовръзка между причина и следствие, подобряване разбирането на инструкции, следване на последователност от действия, провокиране на инициатива за комуникация и комуникация, чрез избор на символи или изписване на думи или фрази, които програмата произнася.

 

letter Децата учат и развиват своите умения под формата на игра!

Целта

От реализирането на каузата «Чуй ме, аз говоря!» ще се възползват над 20 деца, посещаващи социалната услуга Център за социална рехабилитация и интеграция за деца с увреждания – Плевен. 

Да помогнеш е лесно

 • лева
  За успешния край Бъди първият изпратил!