Дворец на здравето в Ямбол

Начало на кампанията: 15.03.2019

Читалище „Умение – 2003“ планира да отвори в град Ямбол Семеен център „Дворец на здравето“ за 100 деца и младежи с хиперактивност, увреждания и други специални образователни потребности. 

Дворец на здравето в Ямбол
309 лв. дарени остават Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни SMS и абонаменти. За абонати на Yettel., VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или IRIS Solutions.
 • bank-icon Направи превод
  Български дарителски форум BG06UBBS80021026072940 Oснование: DMS UMENIE

За кампанията

Понастоящем подкрепата на институциите за такива деца се изразява само в предоставянето на медицински грижи.

Искаме те да се чувстват пълноценни, да демонстрират и доразвиват своята креативност и самочувствие чрез групови и индивидуални занимания по музикална терапия (свирене на пиано, пеене или танци); арт-терапия (рисуване, моделиране и др.); двигателна терапия чрез боче, петанк и други дейности по физическа активност.

Наред с това за тях и семействата им ще се осигурява консултативна специализирана подкрепа от логопед, психолог, кинезитерапевт, както и в кабинета по сексуално и репродуктивно здраве. Читалището разполага с такива специалисти.

Първите дарения за нашата инициатива направиха родители, след като над 100 деца се включиха в Празника на дарителството през март 2018 г. в Градския парк в Ямбол в рамките на Първото издание на кампанията „България дарява“.

letter 49.50 лв. бяха събрани тогава в кутиите за дарения. Още 250 лв. бяха събрани чрез DMS. 200 лв. получихме като дарение за Семейния център от "Сорт комерс"- Ямбол. Още 1500 лв. дарение направи "ЕСО"ЕАД.

Целта

Средствата обаче все още не са достатъчни. Нуждаем се от подкрепа за консумативи и специализирано оборудване на центъра.

Разчитаме и на Вашата подкрепа!

Да помогнеш е лесно

 • лева
  За успешния край Бъди първият изпратил!