Дворец на здравето в Ямбол

Начало на кампанията: 15.03.2019

Семеен център „Дворец на здравето“ е инициатива в проект на Читалище „Умение-2003“ в Ямбол. В основата му са залегнали както превенцията и терапията, така и личностното развитие и правото на равнопоставеност в обучение и себеизява на деца и млади хора с хиперактивност, увреждания и други специални образователни потребности. 

Дворец на здравето в Ямбол
295 лв. дарени остават Виж детайли
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни sms и абонаменти. За абонати на Telenor, VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или PayPal.
 • bank-icon Направи банков превод
  BG06UBBS 80 0210 2607 2940 Oснование на превода: Дарение за DMS UMENIE

За кампанията

Читалище „Умение – 2003“ планира да изгради в град Ямбол Семеен център „Дворец на здравето“ за 100 деца и младежи с хиперактивност, увреждания и други специални образователни потребности.

Понастоящем подкрепата на институциите за такива деца се изразява само в предоставянето на медицински грижи.

Искаме те да се чувстват пълноценни, да демонстрират и доразвиват своята креативност и самочувствие чрез групови и индивидуални занимания по музикална терапия (свирене на пиано, пеене или танци); арт-терапия (рисуване, моделиране и др.); двигателна терапия чрез боче, петанк и други дейности по физическа активност.

Наред с това за тях и семействата им ще се осигурява консултативна специализирана подкрепа от логопед, психолог, кинезитерапевт, както и в кабинета по сексуално и репродуктивно здраве.

 

 

 

letter Читалище „Умение-2003“ разполага с такива специалисти. От години работим и по различни програми с деца и млади хора със специални образователни потребности!

Целта

Нуждаем се от подкрепа за закупуване на подходящ за нуждите на „Двореца на здравето“ имот в Ямбол – къща с двор, както и за консумативи и специализирано оборудване. Проучванията ни сред агенциите по имоти показват, че можем да намерим подходящ имот в Ямбол за около 30 000 лв.

Работим усилено да наберем необходимите средства, така, че да гарантираме безплатен достъп до предлаганите от нас услуги за децата и техните семейства. На този етап от членове на читалището сме събрали сумата 1500 лв.

Надяваме се и на вашата подкрепа!

Да помогнеш е лесно

 • лева
  За успешния край Бъди първият изпратил!